Prijava

Vaša prijava

Hoće li u subotu Velika Gorica dobiti svjetskog rekordera?


Na vježbalištu u Parku Franje Tuđmana u 17 sati dvojica Goričana pokušat će postaviti nove rekorde u sklekovima i zgibovima.

Bivši atletičar i dvostruki finalist Svjetskog prvenstva u Street Workoutu Petar Bruno Basić pokušat će izvesti 1000 sklekova zaredom, odnosno u jednoj seriji. Računa kako će mu za to trebati oko pola sata.

Bivši svjetski prvak u powerliftingu s 25-godišnjim sportskim iskustvom u raznim sportovima Marin Vlahović pokušat će postaviti novi svjetski rekord u zgibovima u minuti. Najviši zabilježen rezultat u ovoj disciplini je 57 zgibova u minuti Declana Burnsa iz 1981, a Vlahović najavljuje kako će pokušati napraviti više od 60 zgibova u minuti. Ako uspije oboriti rekord, namjerava nastaviti s izvedbom i unutar pet minuta napraviti više od 200 zgibova.

Dvojac je na Facebook-u najavio pohod na rekorde, u slučaju da Hrvatska postane prvak svijeta. To se ipak nije dogodilo, ali po njihovoj shvaćanju, koje dijele mnogi u Hrvatskoj i svijetu, naši reprezentativci su istinski prvaci, pa i moralni pobjednici Svjetskog prvenstva u nogometu. Zato, u čast „Vatrenih“, ove subote će dati sve od sebe da postave nove svjetske standarde u popularnim vježbama zgibova i sklekova.