Prijava

Vaša prijava

Djeca za djecu: Klinci iz Čiča skupili poklone za Lekenik i Novu budućnost


Tijekom mjeseca prosinca naši učenici i djelatnici sudjelovali su u humanitarnoj akciji “Djeca za djecu”, u kojoj smo prikupljali slatkiše i školski pribor za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi, rekla nam je Jelena Šaban, knjižničarka u OŠ Novo Čiče.

Objasnila nam je i kako je krenula njihova akcija…

– U boravku smo 20. studenog obilježavali Međunarodni dan djece kroz razgovor i prigodnu radionicu, s ciljem podizanja svijesti o zaštiti dječjih prava u svijetu i informiranjem o uvjetima u kojima druga djeca žive. Tijekom radionice javila se ideja da i mi nekako pomognemo našim vršnjacima. Sve je počelo kroz uključivanje u projekt “20 dana dobrote”, čiji je cilj osvijestiti važnost međusobnog pomaganja i osjećaja solidarnosti prema onima kojima je to potrebno i koji su usamljeni u dane Adventa – objasnila je Jelena i nastavila:

– Ideja je prerasla u plan, na inicijativu učiteljice Lucije Stepanić pronašli smo dvije udruge kojima smo odlučili uljepšati božićno razdoblje, SOS Dječje selo Lekenik i Udruga Nova Budućnost u Velikoj Gorici. Nakon što je učiteljica Lucija sortirala prikupljene donacije, učenici produženog boravka uključili su se u punjenje vrećica za naše prijatelje te smo nakon par sati vrijednim ručicama uredili i pripremili 90-ak vrećica. Uz to, naši boravkaši napravili su i prigodne božićne razglednice koje smo također poslali.

U četvrtak su domar Fabrizio, psihologinja Kristina i knjižničarka Jelena vrećice su odnijeli u Novu budućnost, gdje su nestrpljivo i veselo dočekane i otvorene, a dječju radost bilo je teško izmjeriti.

– Nakon toga, uputili smo se u Lekenik, a vrećice su odmah po dolasku bile upućene u svaku od kuća u Dječjem selu. Uvjereni smo da će naši mali znaci pažnje za djecu značiti puno. Sve što smo prikupili premašilo je naša očekivanja i ovim putem zahvaljujemo svima koji su pokazali svoje veliko srce – rekla je Jelena Šaban i zaključila:

– Svima želimo sretan Božić i ugodne blagdane!