Prijava

Vaša prijava

‘Petarda nije igračka’


Prosinac i početak siječnja period je godine kada zaljubljenici u pirotehniku dolaze na svoje. Od 27. prosinca do 1. siječnja dozvoljena je upotreba pirotehnike druge i treće kategorije, odnosno petardi, raketa i vatrometa. Nabava ove vrste pirotehničkih sredstava dozvoljena je od 15. prosinca do 1. siječnja u svim trgovinama oružjem i streljivom te u prodavaonicama koje imaju dozvolu za obavljane te djelatnosti, a dozvoljena je osobama starijim od 18 godina.

-Upozorio bih roditelje da ne dozvoljavaju djeci da samostalno koriste pirotehnička sredstva, odnosno petarde, jer petarda nije igračka. Koliko god su one privlačne u ovo doba godina, one su i opasne, a posljedice neodgovornog korištenja snosit će upravo njihova djeca. Pripazite na svoju djecu – rekao je Nikica Ljubanović iz PP Velika Gorica.

Pirotehnika druge treće kategorije ne smije se koristiti u zatvorenom prostoru i ne smije se koristiti u blizini ljudi i životinja.

-Podsjetio bih da je zabranjeno bacati petarde na površinama na kojima se u tom trenutku nalazi veći broj ljudi. Oni koji to urade bit će prekršajno kažnjeni – dodao je Ljubanović.