Prijava

Vaša prijava

Sad je i službeno: Beli postao plavi!


Priča se zakotrljala u ponedjeljak poslijepodne, prve informacije govorile su da je sve gotovo, da je Iyayi Belive Atiemwen postao novi igrač zagrebačkog Dinama, ali one su bile samo djelomično točne. Klubovi su se doista sve dogovorili već u ponedjeljak, no tek u utorak poslijepodne i Beli je definirao sve detalje svoga ugovora, prošao rigorozan liječnički pregled i stavio svoj autogram na ugovor s najtrofejnijim hrvatskim klubom.

“Nigerijska senzacija Iyayi Atiemwen koji je u prvom dijelu HT Prve lige upisao sedam pogodaka i četiri asistencije u dresu HNK Gorica novi je igrač Dinama! Dobro nam došao!”, objavio je Dinamo na svojoj stranici.

Od svog najboljeg igrača oprostio se i njegov dosadašnji klub.

“On ne radi razliku ‘jedan na jedan’, on radi razliku ‘jedan na tri’, rekao je jednom prilikom trener Jakirović i zapravo rekao sve o jednom od najboljih igrača koji su ikad ušli u svlačionicu Gorice. Još malo pa će se navršiti godina dana otkad je došao k nama, pomalo uplašen i potpuno nepoznat široj nogometnoj javnosti. Odmah je dobio nadimak Beli, nosio ga je sa smiješkom, a tako je i igrao. Dribling, duel, ‘boltovski’ sprint, gol, asistencija… Uvijek s lakoćom, uvijek u šestoj brzini. Dečko iz nigerijskoga grada Ogbea ekspresno je prihvatio i zavolio Veliku Goricu i Turopolje, jednako kao što su Velikogoričani i Turopoljci zavoljeli njega.

Godinu dana poslije došlo vrijeme za rastanak. Po jedno goričko proljeće i jesen su iza njega, no sad je trenutak za novi korak. Odsad će Iyayi Belive Atiemwen driblati, asistirati, zabijati i ‘boltovski’ sprintati kao igrač zagrebačkog Dinama, dok nama ostaje samo reći mu – hvala na svemu! I sretno ti bilo, Beli…”, objavila je HNK Gorica.

Detalji ovog posla nisu službeno objavljeni, no nagađa se kako će Gorica zaraditi između dva i tri milijuna eura. Više informacija bit će poznato nakon konferencije za novinare u srijedu u 13 sati, na kojoj će o najvećem transferu u povijesti kluba, drugom najvećem između dva kluba iz HNL-a u povijesti, govoriti predsjednik kluba Nenad Črnko i izvršni dopredsjednik Mindaugas Nikoličius.

Prije i poslije njihova obraćanja javnosti Gorica će odigrati po jednu utakmicu. Jedna postava u 11 sati će igrati protiv drugoligaša Sesveta, a druga u 14 sati ide na mađarski Budafoki, također drugoligaša. Bit će to početak “života bez Belog”, budući da je Beli po novome – plavi. U danima pred nama treba očekivati i pojačanja u redovima Gorice, no treba uzeti u obzir i to da prijelazni rok traje sve do 15. veljače.