Prijava

Vaša prijava

Jakirović: Optimist sam, kao i uvijek, ali ni bod u Koprivnici ne bi bio loš


Stanje u momčadi je dobro, osim sitnih udaraca nema nikakvih problema s ozljedama, svi su na dispoziciji osim kartoniranih Miye i Mchedlishvilija, započeo je trener Gorice Sergej Jakirović svoje izlaganje uoči ogleda sa Slaven Belupom (subota, 15 sati), uoči gostovanja na kojem je Gorica već slavila u prvom dijelu prvenstva.

Slavila je, znate to već, i prošlog vikenda u Rijeci, nanijela momčadi Igora Bišćana prvi domaći poraz u prvenstvu ove sezone, trener Jakir i njegovi igrači dokazali su svima da će imati što za reći i nakon odlaska Iyayija Atiemwena.

– Da, fenomenalno smo otvorili proljetni dio sezone, jer pobijedili smo na Rujevici, gdje se jako teško uzimaju bodovi, gdje nitko prije nas ove sezone nije pobijedio. Važno nam je to i zbog dodatnog samopouzdanja, pogotovo s obzirom na to da ni sami nismo mogli znati što možemo očekivati nakon odlaska Atiemwena. Bilo je i u javnosti puno dvojbi, ali znao sam da imamo unutarnjih rezervi, što se i potvrdilo. A uvjeren sam i da tu ima još prostora za napredak – kaže Jakirović.

U 11. kolu prvenstva, bilo je to 21. listopada, Gorica je u Koprivnici pobijedila 1-0, gol je zabio upravo Atiemwen, ali to što Belog više nema nije jedina razlika uoči “uzvrata”.

– Slaven Belupo je potpuno drukčija momčad u odnosu na jesen, puno su življi i agresivniji, trener Ivica Sertić donio je neke novitete u njihovu igru. U prve dvije utakmice proljeća, protiv Rijeke i Istre, nisu to naplatili pobjedama, iako su bili jako blizu, pogotovo u Puli, u utakmici koju smo gledali uživo. Očekujem tešku utakmicu zato što su dobri, ali i zato što njima gori pod petama. Moramo biti na 120 posto ako mislimo ostati neporaženi na ovom gostovanju – vjeruje trener Gorice.

S jako dobrim razlogom Goričane se naziva “kraljevima gostovanja”, jer imaju već sedam pobjeda na strani, ali to ne znači da će itko pomisliti da će biti lako, jednostavno… Zato će i Jakirović na pitanje o eventualnom jednom bodu iz ovog susreta odmah reći “da, naravno!”

– Svako gostovanje je teško, svaka utakmica, naravno da bih bio zadovoljan i bodom. Možemo mi otprilike predvidjeti kako će utakmica izgledati, ali samo otprilike. Znamo što nas čeka, analizirat ćemo ih i pripremiti se, znamo da moramo biti na nivou, da moramo biti bolji u fazi obrane nego u prvom poluvremenu u Rijeci… Ja sam optimist, kao i uvijek. Budemo li na našoj razini, siguran sam da će Slavenu biti teško s nama, kao što je svakome u ligi teško kad smo mi pravi. Nadam se da ćemo se dobro prezentirati i da ćemo se vratiti neporaženi – govori Jakirović, koji jako dobro poznaje i kolegu sa suprotne klupe.

– Trener Sertić i ja znamo se jako dugo, on je vodio juniore Slaven Belupa dok sam ja vodio juniore Sesveta u prvoj ligi, a igrali smo i puno prijateljskih. Čujemo se povremeno i super je što je dobio priliku, ako dobije vremena, vjerujem da može napraviti jako dobar posao.

Iz Koprivnice su ove zime neki igrači otišli, ali stigla su i ozbiljna pojačanja. Iz Dinama je na posudbu došao Luka Menalo, u vrhu napada sad je i prekaljeni napadač Ivan Krstanović, a posljednja prinova je povratnik Dario Čanađija. Došao je iz Rijeke, za koju je prošlog vikenda igrao protiv Gorice, a sad će to ponoviti…

– S Krstanovićem, koji je ikona HNL-a, koji i dalje zabija, kao i s Čanađijom, koji očito voli igrati protiv nas, oni će biti puno bolji nego jesenas, u to nema dvojbe – uvjeren je Jakirović.

Bit će uskoro i Gorica jača za jednog važnog igrača, budući da se treninzima priključio Poljak Michal Maslowski, koji se još od srpnja oporavlja od operacije koljena.

– Jako mi je drago što se vratio, ali i njemu sam rekao da je bolje vratiti se dan poslije nego dan prije. Kao i Ljubisavljević, sljedeća dva tjedna će raditi odvojeno s našim kondicijskim trenerom Marinom Ivančićem, po posebnom programu, a onda bi trebali ući u rad s momčadi. Već sad igraju ‘zrendu’, odrade uvodni dio treninga, a zatim se odvajaju. Kad dođe malo ljepše vrijeme, svaki utorak ćemo imati prijateljske utakmice, kroz koje ćemo vidjeti u kakvom je zaista stanju. Duga je pauza iza njega, ali Maslo je profesionalac i čini mi se da sad izgleda čak i bolje nego prije ozljede – završio je Jakirović.