Prijava

Vaša prijava

Kad se ženske ruke slože, sve se može, sve se može…


Društvo žena Buševec djeluje kao neprofitna organizacija od 1999. godine i broji više od 80 članica. Spremnost na timski rad uvijek egzistira, a manifestacije koje organiziraju zaslužuju samo riječi hvale. Poznate su po čestim humanitarnim akcijama, koje njihovo članstvo posebice zbližava. Na Facebook stranici spomenutog društva, na kojoj redovito izvještavaju o svojim planovima, akcijama i feštama, često se može posvjedočiti njihovim nesebičnim dobrim djelima.

Rado njeguju prijateljstvo i s ne tako udaljenim mještanima Općine Lekenik, što se ovoga puta moglo vidjeti kroz njihovu spremnost na pomoć gospođi iz Dužice. Naime, udruženim snagama gospođa je u ovim hladnim, još uvijek zimskim danima bila bez štednjaka, a ova vrijedna udruga je odlučila stati tome na kraj pribavivši jedan primjerak s pogonom na drva. Također, čim su dobile dojavu o potrebama obitelji s djecom iz Novog Čiča, nije trebalo puno vremena da i ova misija bude izvršena.

– Trudimo se biti u pomoći našim članicama, ali i svima potrebitima i tako ćemo nastaviti i dalje, prikupljati odjeću, namještaj, namirnice – što god je potrebno manje sretnima od nas. Tko god nas treba i za koga god saznamo da mu je potrebna pomoć, mi smo tu. Važno je sudjelovati i svima pomagati bez obzira gdje to bilo – kaže predsjednica Društva žena Buševec, Lidija Rožić.

Svaki angažman humanitarne prirode i dobročinstvo kojem svjedočimo osvježenje je u moru negativnih informacija koje nam svaki dan pristižu, a Društvo žena Buševec je primjer svima nama. Pomozi bližnjem svom, jer dobro se dobrim vraća, kada tada!

Galerija fotografija