Prijava

Vaša prijava

3D printeri su budućnost prehrane


Zavod za znanstveni istraživački i umjetnički rad Velika Gorica u organizaciji s Hrvatskom Akademijom Znanosti i Umjetnosti, Prehrambeno-biotehnološkim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu, te Hrvatskim Veterinarskim Institutom 1. ožujka u 11 sati će održati simpozij pod nazivom ”SIGURNOST I KVALITETA HRANE jučer, danas, sutra” u zgradi Zavoda na adresi Šetališta Franje Lučića 15.

Četiri dame, ekspertice u ovom području, održat će set zanimljivih i korisnih predavanja. Teme su raznolike, pa će tako prof. dr. sc.  Mirjana Hruškar s PBF-a  govoriti o kvaliteta hrane, o znanstvenoj ispravnosti hrane s mikrobiološkog aspekta pričat će nam dr. sc. Vesna Jaki Tkalec s Veterinarskog Zavoda Križevci, dr. sc. Nina Bilandžić sa Hrvatskog Veterinarskog instituta dotaknut će se teme antibiotika u mesu i mesnim prerađevinama, a doc. dr. sc. Tomislava Vukušić s PBF-a uvest će nas u tematiku budućnost i sadašnjost 3D printanja hrane.

-Svakodnevno se po novinama protežu teme poput slučaja s kvalitetom mesa u Poljskoj, često se govori o novitetu trodimenzionalnog printanja personalizirane prehrambene proizvodnje kontroliranih troškova, što i kako jesti, stoga je ovaj simpozij odlična prilika za osvještavanje sviju – ističe akademik Željko Cvetnić.