Prijava

Vaša prijava

U Županiji jednoglasni za izmjenu Mreže hitne medicine


Jednoglasnom odlukom članovi Županijske skupštine Zagrebačke županije na prvoj ovogodišnjoj sjednici ponovno su potvrdili inicijativu iz rujna 2018. godine kojom traže izmjenu Mreže hitne medicine za Zagrebačku županiju.

– Smatramo da dosadašnja mreža nije adekvatna za broj žitelja Zagrebačke županije. Podsjećam kako smo prošle godine imali jedan nesretan slučaj i oko toga smo dosta raspravljali. Zato tražimo njenu izmjenu kojom bi se posebno povećao broj T1 timova – priča nam župan Stjepan Kožić.

Županija tako u svom prijedlogu traži 60 T1 timova, 5 T2 timova, 5 timova za Prijavno-dojavnu jedinicu, ustroj Ispostave Sveta Nedelja s 5 T1 timova, financiranje u potpunosti T1 timova za područje ispostava Ivanić-Grad i Sveti Ivan Zelina. Traži se i uvođenje dodatnih doktora medicine (ukupno 25) uz T1 timove koji će osigurati funkcionalno povezivanje djelatnosti hitne medicine i sanitetskog prijevoza kao i otvorena vrata hitne medicine 24 sata te financiranje u potpunosti svih timova Mreže hitne medicine od strane Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje.

– Prijedlog u vidu zaključka kojeg je donijela ova Skupština osnažuje onaj prijedlog koji smo dali i kao takav uputit ćemo ga Hrvatskom zavodu za hitnu medicinu, a koji ministru predlaže prijedlog nove mreže. Nadam se da će Zagrebačka županija, kroz novu mrežu koja će biti donijeta za cijelu Hrvatsku, konačno dobiti onaj status kakav i zaslužuje i da u budućnosti neće biti zakinuta – istaknuo je župan Kožić.