Prijava

Vaša prijava

Traži se najbolja turopoljska kobasa


Kako bi se očuvala tradicija pravljenja kobasa, u svom 14. izdanju, Turopoljska kobasijada održat će se ove subote, 23. ožujka, u Vatrogasnom domu u Hrašću u organizaciji Plemenite opčine turopoljske i Vijeća mjesnog odbora Hrašće. Ovakvim manifestacijama želi se postići podizanje kvalitete suhomesnatih proizvoda našeg kraja, a naročito onih pripremljenih od autohtone hrvatske pasmine –  turopoljske svinje!

Zaprimanje uzoraka je od 16 do 18 sati. Na ocjenjivanje je potrebno priložiti dva komada kobasa od najmanje 30 dkg. Sve uzorke ocijenit će peteročlani žiri, a uz zlatne, srebrne i brončane diplome dodijelit će se i prijelazni pehar za šampiona Kobasijade, nagrada za najbolju salamu i kobasu, te nagrada za najbolju kobasu od turopoljske svinje.

Plemenita opčina turopoljska poziva sve kobasičare koji nisu potrošili svoje zimske zalihe domaćih suhomesnatih delicija da ih predstave na ovom natjecanju koje će nam otkriti “ko dela najbolše kobase u Turopolju”.

– Iako je naše ocjenjivanje amaterskog karaktera pokazalo se da kroz godine se podigla ukupna razina kvalitete kobasa, a kako je lani ocijenjeno čak 77 uzoraka ipak se radi o reprezentativnom broju koji ne treba zanemariti. Naposljetku, najveća nagrada je da se pobjednik cijelu godinu može hvaliti da ima najbolje kobase u Turopolju – poručili su iz Plemenite opčine turopoljske.


Imate li tradicionalnu voćnu sortu?

Državno Natjecanje iz geografije