Prijava

Vaša prijava

Raspucani Kurilovec zabio osam komada u dvije utakmice, potopljen i Krk


Mladi smo, jako mladi, ni sam ne znam kako će to izgledati, ali kvalitetu svakako imamo, govorio je trener NK Kurilovca Perica Vidak iščekujući start proljetnog dijela prvenstva, u kojem je jedina ambicija bila živjeti što mirnije, imati što stabilniju polusezonu.

Kad ono, Kurilovec briljira! U pet kola upisao je tri pobjede, remi s vodećim Vinogradarom i minimalan poraz u gostima kod HAŠK-a. Prevedeno, Kurilovčani su uzeli deset od mogućih 15 bodova i iznenađujuće brzo ušli u ozbiljnu borbu za četvrto mjesto. U posljednja dva vikenda mlada Vidakova “squadra” i pošteno se raspucala, pa je nakon 4-1 u gostima kod Vrbovca istim rezultatom slavila i protiv Krka na domaćem trenu. I, da ne bi bilo zabune, nije to nimalo bezvezna momčad, Krk je trenutačno četvrti na tablici, kvalitetom pripada u vrh 3. HNL Zapad…

Međutim, kvalitetu očito imaju i Kurilovčani, baš kako je trener i najavio nakon odrađenih priprema. Ovoga puta prvo ime susreta bio je Matej Kelava, strijelac dva gola, ali sjajnu partiju odigrali su i Maks Slunjski, i Hrvoje Humeljak… Zapravo, svi odreda. Obrana sigurna, napad razigran, a igra s glavom i repom. Tako je Kurilovec izgledao u utakmici u kojoj je poveo u 20. minuti, nakon što se Slunjski najbolje snašao u gužvi pred golom i ugurao loptu u mrežu. Izjednačili su gosti u 34. minuti preko Mijića, ali sve je nekako upućivalo na to da će ovdje do kraja sve biti u najboljem redu.

Tako je i bilo, već u 48. minuti Humeljak se sa svoga krila sjurio prema golu Krka i vratio prednost Kurilovcu, da bi posao dovršio Kelava s dva gola u tri minute. Prvo je u 61. vješto reagirao u petercu na dodavanje Humeljaka, a zatim u 64. potpisao najljepši gol na utakmici. Banović je ubacio s lijeve strane, Kelava je loptu primio na vrhu šesnaesterca i lijepo pogodio u lijevi gornji kut nemoćnoga golmana Krka. Preostalo je nakon toga samo privesti utakmicu kraju bez stresa, a u tome je Kurilovec i uspio, na zadovoljstvo svoga trenera, navijača, uprave…

Sljedeće subote Kurilovčane očekuje još jedan velik izazov i težak protivnik, budući da raspored kaže kako slijedi gostovanje kod Orijenta, treće momčadi prvenstva. Na kojem će, prema svemu sudeći, Kurilovec imati svoju šansu, pogotovo bude li u izdanjima kao posljednja dva vikenda.