Prijava

Vaša prijava

Bod u zadnji čas: Ćavar zabio u zadnjoj sekundi za remi s Varaždinom


Rukometaši Gorice dočekali su sudar s Varaždinom, posljednje momčadi na tablici Lige za ostanak, u vrlo dobroj formi, osokoljeni pobjedom u Sesvetama, ali trener Andrija Nikolić znao je što očekuje njegovu momčad.

– Varaždin je puno bolji nego što govori pozicija na tablici, sigurno nas čeka teška utakmica – kazao je Nikolić u najavi utakmice i, pokazalo se, potpuno pogodio.

Svih 60 minuta vodila se teška bitka za svaki gol, nitko se nije uspio ni u jednom trenutku značajnije odvojiti, a nakon prvog dijela momčadi su otišle na odmor s neriješenih 14-14. Gorjeli su Varaždinci od želje da dođu do iznimno važnih bodova u Velikoj Gorici, doslovno se bacali na glavu u svakoj situaciji, da bi u posljednje tri minute ušli s dva gola viška. Međutim, tu su i stali…

Prvo je Igor Totić obranio sedmerac, koji je mogao odvesti Varaždin na nedostižna tri gola razlike, zatim je Klarica smanjio, a konačan rezultat postavljen je u posljednjoj sekundi utakmice! Davor Ćavar, najbolji strijelac Gorice u praktički svakoj utakmici, sa zvukom sirene je zabio svoj deveti gol i postavio konačnih 28-28. Po 14 golova zabila je svaka momčad u svakom poluvremenu, na kraju je podjela bodova vjerojatno i najpravednija.

– Dobro smo znali što nas čeka, jer Varaždinu ‘gori pod petama’, moraju početi skupljati bodove, ali moram priznati da u nekim trenucima nismo imali pravi odgovor na njihovu igru. Kao da su oni u nekim trenucima željeli pobjedu više od nas… No dobro, na kraju je bod u džepu i na tome mogu čestitati svojim igračima – rekao je trener Nikolić.

Na Ćavarovih devet, još osam golova dodao je Ivan Laljek, a šest Luka Lovre Klarica, što znači da su njih trojica zabila 23 od ukupno 28 goričkih golova. Žarković je zabio dva, a Marjanović, Šafranko i Vrdoljak po jedan, dok su golmani Totić i Sladoljev svoj dio posla odradili obranivši čak četiri sedmerca.

U 3. kolu Lige za ostanak, sljedeće subote, Goričani gostuju u Rijeci kod Zameta.

TABLICA LIGE ZA OSTANAK

1. Sesvete                14
2. Zamet                  14
3. Rudan Labin     13
4. Gorica             13
5. Varaždin              9
6. Rudar                  9


Modelarska liga Zagrebačke županije