Prijava

Vaša prijava

Velika Gorica dobitnik vaučera u sklopu projekta WiFi4EU


Europska komisija pokrenula je inicijativu Wifi4EU po prvi puta prošle godine. Kroz drugi poziv, s proračunom u iznosu od 51 milijun eura, dodjeljuje se 3.400 vaučera diljem europskih općina po načelu „first come first served“, što znači da se projekti biraju prema redoslijedu podnošenja. Ambiciozna je to operacija izmjene propisa EU-a u području telekomunikacija, a koja obuhvaća nove mjere za ispunjavanje sve većih potreba Europljana za povezivošću i poticanje konkurentnosti Europe.

Komisija je predstavila konačne rezultate drugog poziva ovog natječaja. Velikoj Gorici odobren vaučer u vrijednosti 15 000 eura u sklopu europskog projekta WiFi4EU. Dobivena sredstva bit će namijenjena daljnjem razvoju javne besplatne WiFi mreže u gradu i okolici.

Naime, ovim projektom uspješnim se prijaviteljima dodjeljuje prethodno spomenuti iznos kojim se financira izgradnja WiFi infrastrukture- neovisno nadograđuju li staru ili kupuju novu opremu, sve u cilju bolje povezanosti Europljana, a kako bi se na taj način omogućilo uživati sve prednosti jedinstvenog digitalnog tržišta, kao jednog od ciljeva na agendi Europske unije. Do kraja 2020. organizirat će se još dva ovakva poziva, od kojih jedan već ove godine.