Prijava

Vaša prijava

Kako brže pamtiti i pokupiti petice u školi


U našem gradu postoji mjesto za školarce koji su pomalo lijeni a inteligentni, no manjka im motivacije da iskoriste svoj puni potencijal. U znanstvenim krugovima pronašli su korelaciju u odnosu  lijenosti inteligencije. Jeste li znali da Google kao jedna od najprepoznatljivijih multinacionalnih kompanija vrednuje baš tu osobinu?

Naime, studije su pokazale da osobe koje su lijene nerijetko pronalaze inovativna rješenja u izvršavanju svojih zadaća, a koja ubrzavaju sam proces do cilja, odnosno ispunjene misije. U školi brzog čitanja i mudrog učenja Velika Gorica prakticiraju određene metode u postizanju učinkovitosti učenja, odnosno kako uz minimalno utrošene energije postići bolje rezultate u školi usvajanjem posebnih tehnika. Kako bi se familijarizirali, odlučili su organizirati besplatnu radionicu namijenjenu osnovnoškolcima od 3. razreda naviše. Radionica je posebno namijenjena i đacima koji puno vremena ulažu u sportske aktivnosti

Mjesto i vrijeme održavanja radionice
U Velikoj Gorici, tijekom svibnja u nekoliko termina. Točno mjesto i vrijeme ovisit će o popunjenosti grupa, obzirom se radionica izvodi u malim grupama. U sklopu radionice provesti će se i testiranje učenika koje je preduvjet za upis u Školu brzog čitanja i mudrog učenja. Po uspješnom testiranju imat ćete priliku upisati Vašeg đaka u jesenske grupe koje počinju s radom u rujnu 2019. godine na lokaciji Centra za poduku HELENA – Škole brzog čitanja i mudrog učenja Velika Gorica, A.K. Miošića 23 a!

Na osnovu dugogodišnjeg iskustva mogu se istaknuti ključni ciljevi koje djeca školskog uzrasta standardno postižu primjenom vještina koje nauče pohađanjem ove Škole:

  • četverostruko do petostruko povećanje brzine čitanja – neovisno o vrsti gradiva
  • 50-postotno unaprjeđenje koncentracije i razumijevanja pročitanog – neovisno o vrsti gradiva
  • sposobnost brzog izdvajanja najvažnijih informacija iz lekcije, njihovo oblikovanje u formi ključnih riječi i njihovu organizaciju u dijagramski prikaz (mapu) iz kojeg mogu lekciju prezentirati usmeno uz lakše odgovaranje na postavljena pitanja te uz značajno bolje dugoročno pamćenje
  • trostruko brže pamćenje u odnosu na vršnjake – odlomaka, definicija, pjesmica i sličnih tekstualnih cjelina – uz drastično dugoročniju retenciju
  • sposobnost planskog učenja u grupi čime mogu drastično smanjiti vrijeme učenja (posebno pogodno u slučajevima kada dijete iz nekog razloga dugo izostane iz škole)

No, ovu vještinu imat će prilike savladati i srednjoškolci,i to već 2. lipnja u Garden Hill Hotelu, a za više informacija svakako posjetite njihovu stranicu na Facebooku.

Prijavite se još danas – broj mjesta je ograničen!

Kanali prijave:
http://brzocitanjeiucenje.eu/prijava/
tel: 099/2202-928
e-mail: brzocitanjeiucenjeHR@gmail.com