Prijava

Vaša prijava

VIDEO ‘Želimo se pobjedom oprostiti od navijača… I postati rekorderi!’


Sve je jasno, jako su nam male šanse što se tiče Europe, ne treba se zavaravati, ali utakmicu protiv Osijeka shvatit ćemo kao i svaku drugu. Želimo pobijediti, oprostiti se pobjedom od naših navijača, koji su nas bodrili cijele sezone, rekao je trener HNK Gorice Sergej Jakirović uoči dolaska Osječana u grad.

Teoretski, ovo nije nevažna utakmica, budući da bi pobjeda Goricu ostavila u šansi za Europu sve do konačnog raspleta, u posljednjem kolu, no problem je što u njemu Osijek mora izgubiti doma od Intera, što je vrlo teško očekivati… Jednako kao što je teško vjerovati da Istra 1961 može pobijediti Hajduk na Poljudu, nakon čega bi Splićani morali i izgubiti od Dinama u Maksimiru u zadnjem kolu. U oba slučaja bi Gorica, naravno, nakon Osijeka morala pobijediti i Lokomotivu za tjedan dana.

Osijek su najavili trener i prvi strijelac Lukasz Zwolinski…

U samoj završnici sezone šansu će dobiti i neki igrači koji su dosad manje igrali, pri čemu će biti posebno zanimljivo vidjeti kako će se snaći 18-godišnji stoper Krešimir Krizmanić. Najbolji igrač juniora Gorice gotovo cijele sezone trenira s prvom momčadi, ali prve minute na terenu još nije dočekao. Što ne znači da i neće.

– On će sigurno debitirati. Sad, hoće li to biti već sutra… Imamo problem što nam se juniori bore za promociju u Prvu HNL, a on im je jako bitan, trener juniora ga baš treba. Ako ne sutra, protiv Lokomotive će sigurno debitirati. Moram voditi računa i o polufinalu Kupa u utorak, to moramo dobiti da bismo se plasirali u Kup sljedeće sezone. Tu će sigurno igrati svi koji ne ponesu teret utakmice protiv Osijeka. Dobit će Krizmanić priliku i u toj utakmici, a zatim i u prvenstvu – najavio je trener, koji je otkrio i za koga je glasovao u izboru za najbolje u HNL-u.

Jedino je “omiljenog” suca prešutio…

– Za mene je najbolji igrač lige Dani Olmo, najbolji mladi igrač Luka Ivanušec, najbolji golman Dominik Livaković, najbolji trener Nenad Bjelica, tu nisam imao nikakve dvojbe, a najbolji sudac… E, to vam neću reći! Ima ih par, bilo je eci-peci-pec, jer dobar sam ja sa svima njima… Za najbolji teren sam stavio Rujevicu, jer ima najbolju atmosferu, akustiku, imaš osjećaš da igraš pred 50.000 ljudi, a to mene motivira – istaknuo je Jakirović.

Njegov prvi strijelac Zwolinski uoči posljednja dva kola je četiri gola iza prvog topnika lige Mirka Marića. Europa je prakički izmaknula iz ruku, Marićevu prednost teško će dostići, no sve to neće umanjiti njegovo zadovoljstvo prvom sezonom u Gorici.

– Ako uspoređujem ovu sezonu s prošlom, u Poljskoj, naravno da sam zadovoljan. Iako, i dalje imam osjećaj da sam gladan golova, kao što sam bio i kao klinac. Uvijek želim biti najbolji, stalno napredovati, ići prema naprijed. No puno je važnije da, kad govorim o jednoj uspješnoj sezoni, prije svega mislim na ono što smo napravili kao momčad. Kad smo se tek okupili, nitko nije govorio o borbi za Europu. Jedini cilj bio je ostati u ligi, zato sam i rekao dečkima u svlačionici da možemo stvarno biti ponosni na sve što smo napravili. Bili smo iznenađenje prvenstva, do samog kraja se borimo za Europu, a to je velika stvar. Uspjeh svih nas igrača, ali i naših trenera, svih ljudi u klubu, navijača… Zbog svega toga definitivno mogu reći: ‘Da, jako sam zadovoljan ovom sezonom!’ – rekao je Zwolinski.