Prijava

Vaša prijava

Humanost za kraj: U zadnjoj utakmici sezone za bodove i za – Josipa!


Neobična je bila ova sezona goričkih rukometaša, jedna od onih koja će svakako ostati upamćena… Počelo je vrlo slabo, neuvjerljivo, nanizali su se porazi, a pogled na tablicu govorio je da je Gorica posljednja, daleko od onoga što su željeli trener, igrači, ljudi u klubu i navijači. Preokret je slijedio kad je potpisan sporazum o suradnji s PPD Zagrebom, što je sa sobom vodilo i promjenu na klupi – umjesto klupske legende Hrvoja Pekere trener je postao Andrija Nikolić, koji je stigao iz PPD Zagreb – ali i dolazak pojačanja koja su uspjela promijeniti krvnu sliku momčadi. Malo po malo, Gorica je počela igrati, u Ligu za ostanak ušla u dobroj formi, a natjecanje završila u fenomenalnoj formi! Koliko prije kraja bilo je jasno da je Gorica prva u Ligi za ostanak, da ima čvrste temelje za budućnost, da je rad došao na naplatu… I, za kraj, red je za humanost.

– Na oproštaju od ove, na kraju ipak uspješne sezone, HRK Gorica se želi oprostiti od svojih navijača dobrom igrom, ali i humanom gestom. Za ovu utakmicu prodavat će se ulaznice po cijeni od 20 kuna, a cjelokupni prihod je namijenjen za liječenje našeg sugrađanina Josipa Filipovića. Kako nitko od naših navijača i prijatelja kluba ne bi bio zakinut, ukoliko netko nije u mogućnosti kupiti ulaznicu, to će umjesto njega učiniti članovi Upravnog odbora kluba, koji pozivaju Goričanke i Goričane da dođu dati podršku klubu i ovoj humanoj akciji – rekao je predsjednik HRK Gorice Neven Karas.

Lijepa gesta, nema što, ali i idealan način za završiti sezonu. Prošla je Gorica u jednoj sezoni put od dna do vrha, sad je situacija ugodna i lagodna, no sigurno će igračima i činjenica da se radi o utakmici s humanitarnim predznakom biti dodatan motiv da daju sve od sebe. I sezonu završe pobjedom. Za dva boda i, puno važnije, za Josipa.

A kad sezona završi, već u utorak, okupit će se klupska skupština i dogovoriti se kojim će smjerom klub ići u razdoblju pred nama. Nastavak suradnje s PPD Zagrebom se podrazumijeva, u sklopu nje će u Goricu vjerojatno doći još dvojica mladih igrača jedinog prvaka Hrvatske u  ovih 28 godina, a u suprotnom smjeru će pokušati otići dva dugogodišnja igrača Gorice.

– Ivan Laljek i Davor Ćavar otići će na pripreme sa Zagrebom, dobit će priliku i pokušat će se nametnuti, a ako ne uspiju, vratit će se u Goricu. Svakako želimo dovesti lijevo krilo i pivota, ali u svemu tome i dalje vodimo računa da zadržimo gorički duh, da ni u jednom trenutku nemamo više od sedam igrača PPD Zagreba u kadru – rekao je sportski direktor Gorice Drago Kovačević.