Prijava

Vaša prijava

Trend provala u vikendice ne prestaje


Dok vikendaši preko tjedna žive i rade u gradu, provalnici operiraju. Naime, zasada nepoznati počinitelj je u noći s 4. na 5. lipnja, u Šiljakovini u ulici Ivana Šabana, došao do terase s južne strane vikend kuće u vlasništvu 66 godišnjaka s područja Velike Gorice, gdje je prišao drvenim vratima podruma.

Kako stoji u policijskom izvješću, riječ je o nepoznatom počinitelju, a šteta iznosi oko osam tisuća kuna.

– Počinitelj je prvo skinuo zaštitnu rozetu, a potom potisnim alatom obio uložak cilindrične brave. gdje je izvršio krađu dviju motornih prskalica, jedne pune plinske boce, jedne udarne bušilice i jednog ručnog električnog cirkulara. Šteta iznosi oko 8000 kuna – kazali su nam iz Policije.

Nadalje, slučajnost ili ne, samo dan nakon ove provale, u susjednom vikend naselju po sličnom principu izvršena je provala u dvije vikendice, no ovaj puta manje uspješno.

– Između 5. i 6. lipnja, u naselju Kostanjevec izvršena je provala u dvije vikend kuće, jedne u vlasništvu 78-godišnjaka , a druge u vlasništvu 57-godišnjakinje, oboje s područja Grada Zagreba. Počinitelj je obivši uložak cilindrične brave otuđio jednu punu plinsku bocu, te tri litre raznog alkoholnog pića. Potom je u susjednoj kući pokušao obiti prvo ulazna vrata, a potom podrumska vrata, ne uspjevši otuđiti ništa. Šteta za obje provale iznosi oko 300 kuna – kako stoji u policijskom izvješću.

Po ovome što smo doznali, nije isključeno da je za sve tri provale riječ o istoj osobi. Ne samo da je način ulaska u vikendice identičan, nego su pokradene i slične stvari. Slučajnost ili ne, s dolaskom toplijih ljetnih dana, povećao se broj provala, a opreza nikad dosta!