Prijava

Vaša prijava

Loša subota u Podravini: Ostali bez bodova, ali i bez cijele lijeve strane!


Nisu puno nogometaši Gorice imali gostovanja nakon kojih je ostajao gorak okus. Uostalom, nisu bez razloga prozvani “kraljevima gostovanja”, zahvaljujući cijeloj niski skalpova koje su skidali širom HNL-a. Čak i porazima, osim rijetkih, ostajao je dobar dojam. A među rijetkima se izdvaja, recimo, onaj s početka veljače. U Koprivnici. Dva navijačka autobusa zaputila su se u Podravinu, očekivanja su bila velika, no Gorica nije pokazala previše na terenu. I izgubila je 2-0… Sedam i nešto mjeseci kasnije, ove subote poslijepodne, nažalost, priča je bila praktički ista. Velika očekivanja, ipak kudikamo bolja igra nego tad, ali opet poraz. Opet 2-0.

– Na otvaranju utakmice imali smo inicijativu, držali smo loptu u nogama, ali nismo bili hrabri s tom loptom, nismo dobro kombinirali. Pogotovo u zadnjoj trećini, gdje je bilo prostora i mogli smo stvoriti neke šanse. Možda i ispoštovati suigrača na povratnoj lopti u nekim situacijama, da mi zabijemo… A onda nas je presjekao taj autogol Steenvoordena – analizirao je nakon utakmice trener Gorice Sergej Jakirović.

Ključni trenutak utakmice dogodio se u 28. minuti. Gorica je stvarno krenula dobro, opasno prijetila preko Lovrića, Suka i Cherifa, ali domaćinu je trebao samo jedan trenutak da preokrene utakmicu u drugom smjeru. Bogojević je pucao s desne strane, Kahlina odbio, ali lopta se od noge Nizozemca Matthewa Steenvoordena odbila u “malu mrežu”.

– Nije mi to izgledalo baš tako opasno, ali eto… Belupo je poveo – sliježe ramenima trener Jakirović.

Ukupno gledajući, Gorica je bila bolja momčad u tih prvih 45 minuta, ali što ti to vrijedi kad je rezultat u negativi. Reakcija stožera bila je ubacivanje Lukasza Zwolinskog umjesto Joeya Suka, još veće okretanje napadu. Pokušavala je Gorica doći do izjednačenja, tražila rupu u obrani domaćina, ali na kraju balade gol je primila. Igrala se 86. minuta kad je nakon kornera za Belupo lopta završila na ruci Marijana Čabraje. Presuda je bila jasna odmah, crveni karton i jedanaesterac za Slaven Belupo. Ivan Krstanović bio je miran za svoj 94. gol u HNL-u.

– Na poluvremenu smo odlučili ubaciti drugog napadača, da budemo još opasniji, u čemu smo donekle i uspjeli. Imali smo još neke situacije, ali onda dođe taj prekid… Znali smo što tu rade, ali došlo je do pada koncentracije i završilo je tako da je Čabraja dobio crveni. Krstanović je to zabio i moramo čestitati na kraju Belupu – kazao je Jakirović.

Završena je tako prva četvrtina prvenstva, svatko je dosad već igrao sa svakim. Pa tako, naravno, i Gorica. Nakon devet kola na kontu je 12 bodova, jedan manje nego prošle sezone nakon prvih devet utakmica, a to je dovoljno za šesto mjesto na tablici. Cilj je, više puta je istaknuto, mjesto među prvih pet, no sve je to tu negdje, u bod ili dva… I zato će biti važno početi skupljati bodove, počevši već od Zaprešića u sljedećem kolu.

Neće to biti nimalo lako, jer osim Čabraja, u Koprivnici je drugi žuti u sudačkoj nadoknadi dobio i Kristijan Lovrić, prvi klupski strijelac. Prevedeno, Gorica će kod Intera gostovati bez cijele lijeve strane momčadi, što će sigurno biti veliki hendikep. Za Čabrajinu poziciju konkuriraju iskusni Matija Špičić i mladi Krešimir Krizmanić, Lovrićevu će vjerojatno preuzeti Iračanin Jiloan Hamad ili Justin Mathieu, što govori da Jakirović nije bez opcija, ali naravno da će dvojica ponajboljih igrača nedostajati… I bit će ih teško nadoknaditi.

Nakon Zaprešića slijedi još jedno gostovanje, kod Osijeka u Gradskom vrtu, što će ujedno otvoriti seriju ogleda Gorice s klubovima iz “velike četvorke”. Nakon Osijeka slijedi domaći sudar s Dinamom, zatim gostovanje na Rujevici kod Rijeke, pa onda dolazi Hajduk… Nema vremena za žaljenje za propuštenim, Koprivnica ostaje iza nas, vrijeme je za nove nogometne bitke.