Prijava

Vaša prijava

FOTO Vatrogasac prekinuo pobjednički niz Jelačića


22.09.2019. Kobilić. Prva županijska nogometna liga – 6.kolo: NK Vatrogasac – NK Ban Jelačić. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Derbi susret Vatrogasca i Bana Jelačića bio je tipičan susret s dva različita poluvremena, u prvom je momčad iz Kobilića bila bolja i zasluženo je bila u vodstvu 2:0, a u drugom je, do danas vodeća momčad u prvenstvu, uspjela stalnim napadima izjednačiti i ostati neporažena. Vatrogasac je na početku utakmice uhvatio suparnika ‘na spavanju’ i došao u vodstvo u 3. minuti pogotkom Muhića, koji je ubačaj Matanovića zahvatio glavom i matirao Sakača. Skoro na identičan način domaći su postigli i drugi pogodak kada je oštar Matanovićev ubačaj Ivkić pospremio u mrežu u završnici prvog dijela.

22.09.2019. Kobilić. Prva županijska nogometna liga – 6.kolo: NK Vatrogasac – NK Ban Jelačić. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Ban Jelačić je od početka drugog poluvremena zagospodario terenom, jer su domaći posve izgubili bitku na sredini terena. Napadi su dolazili s oba boka, vrata domaćih su bili u stalnoj opasnosti, ali vratar Caput je dva-tri puta odlično intervenirao i sačuvao mrežu netaknutom. Ipak, u 61. minuti gosti smanjuju iz kaznenog udarca preko Rusa na 2:1, uz žustre prosvjede domaćih koji su negirali da je lopta nakon centaršuta Prizmića udarila Muhića u ruku.

22.09.2019. Kobilić. Prva županijska nogometna liga – 6.kolo: NK Vatrogasac – NK Ban Jelačić. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Jelačić je pritiskao tražeći izjednačenje i ono je pomalo iznenađujuće stiglo u 76. minuti kada je oštar ubačaj Godinića, skoro iz mrtvog kuta, pogodio Matkovića u nogu i završio u mreži nemoćnog Caputa za 2:2! Tek nakon toga domaći su odlučili i napadati, ali obrana gostiju bila je sigurna. U posljednjoj minuti Matanović je s lijeve strane u padu gađao suprotni kut za odličnu reakciju Sakača i udarac iz kuta.

Vatrogasac u 7. kolu (Nedjelja, 29. rujna, 16:30 sati) igra protiv Meštrice u Gornjoj Lomnici, a Ban Jelačić u Vukovini dočekuje Lonju (Subota, 28. rujna, 16:30 sati).

Galerija fotografija

Prva županijska nogometna liga – skupina Istok 2019./2020., 06. kolo

NK Vatrogasac – NK Ban Jelačić (Vukovina) 2:2 (2:0)

Kobilić. Igralište Vatrogasca. Gledatelja 120. Nedjelja, 22.09.2019., 16:30 sati. Sudac: Filip Krznarić (Zagreb). Pomoćnici: Jurica Huzjak (Zagreb) i Marko Matić (Velika Gorica). Delegat: Mario Fabečić (Zagreb). Strijelci: 1:0 – Muhić (3), 2:0 – Ivkić (41), 2:1 – Rus (61-11m), 2:2 – Matković (76).

VATROGASAC: Caput, Šošić, Čumpek, Barišić (od 71. Vodelšek), Muhić, Kontić (cap.), Matanović, Debijađi, Ivkić (od 90. Sambol), Smolković, Krasnić (od 83. Krstanović). Trener: Goran Smolčić.

BAN JELAČIĆ: Sakač, Ivanjko, Sabljak, Jambrešić, Matejčić (od 71. Matković), Rus, Nikić, Miletić, Godinić, Relota, Prizmić. Trener: Stiven Žitnik.