Prijava

Vaša prijava

Kozjača proslavila Dan mjesta i blagdan zaštitnika mjesta


Mještani Kozjače i njihovi gosti jučer su obilježili Miholje što je u ovom malom breškom selu ujedno i Dan mjesta. Program je počeo u 11 sati svetom misom povodom blagdana arkanđela Mihaela čije ime nosi kapelica u Kozjači. Nakon toga održana je svečana sjednica Vijeća mjesnog odbora Kozjača, nakon čega su zaplesali članovi Folklornog ansambla Šiljakovina i nastupili učenici Osnovne škole Kozjača s prigodnim recitacijama.

Svoje zadovoljstvo napravljenim u mjestu nije mogao skriti član MO-a i gradski vijećnik Josip Jerleković.

– Mjesni odbor djeluje tijekom cijele godine, a u zadnjih šest, sedam godina koliko smo na čelu puno se uložilo, oko 2,5 milijuna kuna, zahvaljujući Gradu – rekao je Jerleković, dodavši kako je u tom razdoblju uređen lovački dom, društveni dom te sportski dom u Kozjači.

– Sanirana su i dva klizišta, ulažemo i u školu koja je u vlasništvu Zagrebačke županije, pripada školi Kravarsko, ali smo uspjeli izlobirati pomoć pri promjeni centralnog grijanja novih vrata i prozora na školi, uređene su prilazne stepenice kako bi učenici imali što bolje uvjete – dodao je Jerleković.

Ispred Grada Velike Gorice domaćine je pozdravio je zamjenik gradonačelnika Krešimir Ačkar.

– Grad daje punu podršku našem prekrasnom selu Kozjača i lijepo je bilo danas čuti zadovoljne mještane zbog svega napravljenog. Obveza nam je i dalje nastaviti s ulaganjima i podizanjem kvalitete života ovoga kraja – poručio je zamjenik gradonačelnika

Druženje se nastavilo uz prigodni program koji su pripremili učenici OŠ Kravarsko te domaće specijalitete za sve goste.