Prijava

Vaša prijava

Šestoligaški spektakl u Vukovini: Jelačić smijenio Mraclin na tronu


Dvoboj susjeda privukao je u Vukovinu oko 350 gledatelja (predsjednik Jelačića Matejčić potvrdio da je prodano oko 300 ulaznica), što je raritet, jer niželigaše obično prati do stotinjak kibica. Bila je to bitka za vodeću poziciju u 1. Županijskoj ligi istok. Mraclin je do Jelačića imao stopostotan učinak (osam pobjeda), a momčad iz Vukovine dva boda manje zbog remija u Kobiliću. Pobjedom je Jelačić na tronu smijenio Mraclin. Prema viđenom, zasluženo.

Od prve minute “crni” su zagospodarili terenom i već u prvoj minuti Mraclin se spašavao izbijanjem lopte s linije vrata. Međutim, spasa nije bilo minutu kasnije. Neumorni i kasnije sveprisutni Mateo Nikić oteo je loptu Babiću i majstorski odigrao povratnu, a Marku Rusu preostalo je rutinirano pogoditi mrežu za 1-0.

Igrači trenera Stivena Žitnika nastavili su silovito, rastrčano, uporno dobivajući duele i nagrada je stigla u 19. minuti. Ivan Smok nadmudrio je vratara Marića i bilo je 2-0. U 30. minuti Rus je imao kolosalnu prigodu za povećanje rezultata, ali išao je asistirati umjesto da sam zaključi kombinaciju.

U prvom poluvremenu Mraclin nije pokazao mnogo toga, a svjedoči tome i odluka trenera Pancirova da na odmoru zamjeni čak četvoricu igrača, koje je poslao u vatru od početka. U nastavku gosti su zaigrali malo bolje, no teško su dolazili do izgledne prigode za realizaciju. U 51. minuti Roginić je iz slobodnjaka gađao pod gredu, a vratar Davor Sakač paradom je morao izbaciti loptu u korner.

U finišu utakmice za Jelačić je mogao zabiti Relota, a Guduraš je žestoko uzdrmao gredu pa je ostalo 2-0. Jelačić je sad prvi na tablici, Mraclin drugi…

JELAČIĆ – MRACLIN 2-0

VUKOVINA Igralište Jelačića. Gledatelja 350. Sudac: Tin Debogović (Bjela Gorica) 7. Pomoćnici: Marko Matijašec i Danijel Horvatić (oba iz Zaprešića). Delegat: Zoran Smrekar (Zagreb).
STRIJELCI: 1-0 Rus (2), 2-0 Smok (19).
JELAČIĆ (4-2-3-1): Sakač 7 – Prizmić 7, Ivanjko 7, Sabljak 7, Godinić 7 – Jambrešić 6 (od 46. J. Matejčić 7), Relota 7 -Smok 7,5 (od 90. D. Matković-), Nikić 7,5, Miletić 6,5 (od 67. Mršić 6,5) – Rus 7,5 (od 67. Galinsky 7). Trener Stiven Žitnik 7
MRACLIN (4-2-3-1): Marić 6 – M. Kos 6,5, Domitrović 6, Babić 5 (od 46. Kapović 6), Bartolić 5 (od 46. Petravić 6) – Roginić 6 (od 71. Guduraš 6,5), Onić 6 – Desput 6, Dolibašić 6, I. Kos 5 (od 46. Cvetnić) – Augustić 5 (od 46. Jurić 6). Trener Marko Pancirov 5,5