Prijava

Vaša prijava

Bjelica: ‘Bili smo bolji, ali Gorica je opet bila i više nego ozbiljan protivnik’


Nije Nenadu Bjelici i njegovim igračima bilo svejedno uoči dolaska u Veliku Goricu, znali su da ih čeka jako teška utakmica četiri dana uoči gostovanja kod Šahtara, ali ove večeri sve je išlo kao po savršenom scenariju za “modre”.

– Ovdje u Gorici neće nikome biti lako. Kao što ni nama nije bilo… – priznao je Bjelica nakon utakmice u kojoj je njegova momčad, iako ni sami u “modrom” taboru valjda ne znaju kako, imala tri gola razlike.

Praktički sve iole ozbiljne što su uputili prema golu Gorice završilo je u mreži.

– Zasluženo smo pobijedili. Bili smo bolja momčad, iako je Gorica bila više nego ozbiljan protivnik. Imala je u početku i jednu vrlo izglednu prigodu, da su tu zabili gol, možda bi utakmica otišla u drugom pravcu. Međutim, s obzirom na sve okolnosti, na sve što se događalo zadnja dva tjedna, na kašnjenje igrača, naknadno dolaženje, ozljede, svašta nešto, moram na kraju biti zadovoljan s pobjedom. I s načinom na koji su odigrali igrači koji su bili na terenu – istaknuo je trener Dinama.

Zabrinula ga je ozljeda mladog Sandra Kulenovića, koji je ušao pa izašao.

– Kulenović? Mislim da nije dobro… Imao je već problematičnu tu metatarzalnu kost, a sad je baš na tome mjestu osjetio da mu je nešto puklo. Vidjet ćemo, ići ćemo brzo na operaciju ako bude potrebna, da se što prije vrati – zabrinuto je govorio Bjelica, zadovoljan što se nitko osim njega nije ozlijedio u utakmici ovakvog intenziteta.

– Da, bilo je dosta udaraca, ali takva je ovo bila utakmica. Gorica igra muški nogomet, agresivno, kako i treba, no mi smo se dobro suprostavili tome – vjeruje Bjelica.

A onda se prebacio na suđenje. Nevoljko, odbijajući išta komentirati na prvu, ali izbacio ga je iz takta isključujući drugi žuti karton za Dina Perića. Radilo se o prekršaju nad Zwolinskim.

– Ma dobro, to su te neke stvari… Znate da ne komentiram suđenje, tu sam 17 mjeseci i nisam niti jednom komentirao, tako da neću ni sad. Na snimci će se sve vidjeti – počeo je Bjelica, na što ga je dočekalo pitanje:

– Pa tko će to komentirati ako ne vi?

Pokušao se i dalje oduprijeti, ali nije mu baš išlo.

– Nema potrebe komentirati. Ne možemo više ništa promijeniti – kazao je Bjelica pa krenuo u monolog:

– Meni je sve jasno. U hrvatskom nogometu vrijedi ona deviza “el que non llora, no mama”, a vi si prevedite što to znači na španjolskom. Mi nismo ti koji plačemo, nego radimo svoj posao. Pokušavamo uvijek biti bolji od protivnika, nismo se nikad ni na što žalili. To kod mene ne postoji, mojim igračima to je apsolutno zabranjeno, a kad je tako, ja im moram biti primjer. I ne mogu se ja žaliti, a od njih tražiti da se ne žale. Mi se nećemo držati te devize, mi ćemo igrati nogomet i pokušati biti bolji i od protivnika i od svega od čega trebamo biti bolji.

Zamolili su ga predstavnici medija da ipak bude prevoditelj, da otkrije na što je mislio.

– Znaš kako dijete, kad plače, dobije sisu… E, ovdje svi nešto plaču, dižu se i odmah se mijenja kriterij suđenja. Mi nećemo. A gospoda neka rade svoj posao najbolje što znaju – kazao je Bjelica.

Goričani su odigrali jako dobru utakmicu, stvarali šanse, ali Dinamo je zabio sve što je puknuo na gol… Foto: Marko Prpić/PIXSELL

Mislio je tu vjerojatno i na reakciju Gorice nakon Osijeka, kad je Ljubisavljević isključen, a Osijek dobio penal nakon faula kojeg nije bilo. Kako bi njega tek naljutila takva situacija, kad ga ovako razljuti drugi žuti za igrača koji je sedam minuta ranije po svakoj logici morao dobiti drugi žuti! A u toj situaciji ga nije dobio.

– Nije bio faul nad Zwolinskim, sudac Mario Zebec nije ga ni sudio. Pomoćnik ima jako lošu perspektivu, igrač Gorice ga je prevario u toj situaciji, ali ja sam ljutit na četvrtog suca, koji ima bolju perspektivu od pomoćnika. On to mora vidjeti. Inače, ne znam zašto imamo četvrtog suca. Da bi prijavljivao kad netko nešto kaže? Samo zato? Jasno je vidio da je ovo bila simulacija, a nije reagirao. Ali dobro, to je tako, morat ćemo biti bolji od svega toga – govorio je Bjelica.

Čak se i složio da je Perić trebao biti isključen i nešto ranije, da je drugi žuti zaslužio sedam minuta prije, ali…

– Je, je, je, je! Zaslužio je. Ali nije to jedina situacija. Kod prvoga gola Gorice, za mene je to simulacija Čabraje. A Šitum dobije žuti karton! Pa kod drugoga gola navodno ruka… Ali neću, ne želim pričati o tome, nismo mi taj nivo. Bit ćemo bolji od svega toga i na kraju ćete Dinamo vidjeti na vrhu – završio je Bjelica dio priče u kojem ne želi govoriti o suđenju.

Pa je nastavio, pogađate, o suđenju. Rekao je netko da se mora pričati o lošem suđenju kako bi se nešto možda promijenilo u budućnosti.

– Koliko govorite o tome, već 20 godina?! I što se mijenja? Ništa. Neću o tome pričati, to nije tema za mene. Kažem, otkad sam u Dinamu, nisam o tome progovorio ni jednu riječ, nisam ni nakon europskih utakmica, kad je također bilo kardinalnih pogrešaka sudaca… Ne želim svojim igračima davati alibi na taj način. Imamo dovoljno kvalitete da budemo bolji od svih, unatoč pogreškama koje se mogu događati. I mi isto griješimo – kazao je trener Dinama.

Na pitanje o Šahtaru u utorak bio je puno manje rječit.

– Spremit ćemo se dobro ova tri dana i vjerujem da ćemo u Harkivu odigrati dobru utakmicu.