Prijava

Vaša prijava

Dalić pojačao Bišćana: Protiv Češke u Gorici igra i sjajni Josip Brekalo!


Vrijeme se konačno smirilo, odahnuli su i ljudi zaduženi za pripremu travnjaka na velikogoričkom stadionu, jer obilne i dosadne kiše opasno su prijetile da U-21 reprezentacije Hrvatske i Češke dočeka natopljen teren. To se ipak neće dogoditi, sunčana i topla nedjelja, pa onda i isti takav ponedjeljak, popravit će stanje po tom pitanju. I naši će mladi nogometaši imati sve uvjete da odigraju pravu utakmicu, da lopta ide onako kako oni to žele, po mogućnosti prema mreži gostiju iz Češke…

Kako bi se teren sačuvao za utakmicu, čak je i posljednji trening momčadi koju vodi Igor Bišćan prebačen u Kranjčevićevu, uz uvjerenje da se na velikogoričkom travnjaku ovi dečki ionako osjećaju kao doma. I da im taj jedan trening na terenu na kojem će se igrati neće previše nedostajati. U taboru “mini Vatrenih”, uostalom, vlada veliki optimizam, svi su naoružani neophodnih samopouzdanjem, koliko god Česima ide zasluženi respekt. Bit će ovo našim protivnicima prva gostujuća utakmica u kvalifikacijama za Euro, dosad su kao domaćini pobjeđivali Litvu i San Marino, a remizirali s Grčkom i Škotskom. Vrijeme je, složit ćemo se, za prvi poraz.

A da bi se to dogodilo, da bi Hrvatska uzela nove bodove, povezala i treću pobjedu nakon San Marine i Litve u gostima, Hrvatska će morati biti na visokoj razini. Pomoći će tome i priključivanje Josipa Brekala mladima, jer nakon odrađenog posla na Rujevici izbornik Zlatko Dalić poslao je napadača Wolfsburga kolegi Bišćanu, što automatski znači i da će Brekalo biti u početnih 11. Protiv Slovaka na Rujevici ušao je u nastavku, promijenio ritam igre, donio impuls koji je odveo do preokreta, a u svemu tome se nije potrošio baš toliko da ne bi mogao pomoći i mladima.

Početna postava Hrvatske tako bi mogla biti Šemper – Šutalo, Kalaica, Gvardiol, Bradarić – Moro, Lepinjica, Ivanušec – Ćuže, Musa, Brekalo, što govori da će se itekako imati koga vidjeti. Riječ je o igračima koji će vrlo brzo imati važne uloge i u A reprezentaciji, barem dobar dio njih, možda se ovdje negdje kriju i nasljednici današnjih zvijezda, Modrića, Perišić, Rakitića, Vide, Lovrena…

I svima njima, ostat će zabilježeno, dom je u ovoj fazi reprezentativne karijere upravo Velika Gorica. Posebno lijepo bilo bi da dečki pamte i pune tribine, dobru atmosferu, no u to valjda ne treba ni sumnjati.