Prijava

Vaša prijava

Laser spojio sjever i jug za Kutiju: Tomičić na klupi, Mostarlić na parketu


Kao klinac sam dolazio na tribine svaki dan, čim bi Kutija krenula, od prvoga kola do finala, ništa nisam propuštao. I sanjao sam, maštao da ću jednog dana i ja osvojiti taj trofej. Prvo sam osvajao individualne nagrade, ali ponosan sam što sam 2013. i 2015. uspio ostvariti san, osvojiti Kutiju, kaže Igor Mostarlić (36).

Ove sezone bio je trener Lonje iz Lonjice, namjerava na proljeće i odigrati još šest mjeseci za nekog od turopoljskih klubova, iza njega je lijepa nogometna karijera, ali mali nogomet uvijek mu je bio prva i najveća ljubav. Pogotovo Kutija šibica, turnir koji je u subotu krenuo u svoje 49. izdanje. A na gotovo polovici od toga Mostarlić je nastupao.

– Prvi put zaigrao sam kao klinac od 16 godina, za momčad koja se zvala Netra Zračna luka. Okupio nas je Nenad Črnko, danas predsjednik Gorice, a ja sam kao balavac dijelio svlačionicu s velikanima kao što su Željko Župetić, Beli Domitrović, Željko Župetić… Sjećam se i svog prvoga gola, primio sam loptu leđima okrenut golu, izbacio čuvara i desnom nogom zakucao lijevo gore – pamti Mostarlić svaki detalj s omiljenog turnira.

Mostarlić je dvaput otišao do kraja na Kutiji šibica, 2013. s Mal-Galom, a 2o15. s Dobermanom… Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

A ima se tu što pamtiti, jer dosad je Mosta zabio čak 101 gol i time postao najbolji strijelac u povijesti Kutije. Taj će učinak ove godine pokušati dodatno “podebljati”, počevši od 7. prosinca, kad njegova momčad krene u akciju. Prvu Kutiju osvojio je kao član Mal-Gala, dvije godine poslije to je ponovio u dresu Dobermana, a ovoga puta momčad će mu se zvati Laser Antunović Group.

– Trener će nam biti veliki Nikola Tomičić, vjerojatno najveći igrač futsala kojeg je Hrvatska ikad imala, i on je dobio odriješene ruke u izboru momčadi. Na popisu nas je 13, a ja bih rekao da je ova momčad spojila hrvatski sjever i jug. Ima igrača iz Dalmacije, iz Zagreba, s mora i s kontinenta… – kaže Mostarlić.

I iz Velike Gorice, dodali bismo. Uz njega, za Laser Antunović Group, momčad koja će pucati na osvajanje Kutije, igrat će i bivši igrač Radnika i Udarnika Dorian Ožvald, koji posljednjih godina nogometni kruh zarađuje u inozemstvu. Bit će tu i Ivica Majić, koji futsal igra za Osijek, pa Tino Čirjak iz Uspinjače, dvostruki finalist Kutije s Big Bangom Mario Dodić, ali i nekolicina futsal-gastarbajtera: Antonio Jamičić igra u Italiji, Bruno Jakovljević u Sloveniji, Josip Božinović u Njemačkoj…

U subotu, 7. prosinca, Laser Antunović Group igrat će protiv Svete Nedelje i time započeti, vjeruju dečki, pohod prema vrhu. Neće biti nimalo lako, to je već sad jasno, Kutija posljednjih godina opet raste i postaje sve jača, ali kad imaš najboljeg strijelca u povijesti, trebalo bi biti kudikamo lakše doći do cilja.