Prijava

Vaša prijava

Made in Gorica: ‘Uzbuna u plastičnom carstvu’ kao dar za sugrađane


Sad kad se blagdanska klopa malo slegla, kad smo konačno došli do daha, vrijeme je za – kulturu! Sasvim konkretno, za besplatnu izvedbu predstave Uzbuna u Plastičnom carstvu”. Zakazani termin je petak, u 19:30 sati u dvorani Galženica, a pozvani su svi. Od najmlađih, za koje je predstava u prvom redu i namijenjena, ali i za odrasle.

“Ništa ne može iznenaditi Plastičnog čovjeka koji je cijeli svijet pretvorio u svoje plastično carstvo. Ništa i nitko… Osim jedne (ne)obične djevojčice”, stoji u opisu predstave koja ima snažan lokalni, gorički pečat.

Naime, u naslovnim ulogama su naš sugrađanin Mirel Huskić, Goričanin koji se skućio u Pokupskom, te cura iz Buševca, svestrana Ana Katulić. Uz pripremu za predstavu u petak navečer, stigla je Ana i snimiti sjajan božićni spot, u suradnji s bendom Retrodukcija i Zlatkom Majsecom…

Uz Mirela i Anu, u predstavi igraju Nikolina Majdak i Iva Peter Dragan, a režije se uhvatio Huskić, po tekstu Marije Antić. Predstava “Uzbuna u Plastičnom carstvu” progovara o štetnosti plastike i utjecaju otpada na okoliš i atmosferu, temeljena je na stvarnim, gotovo svakodnevnim stvarima i pojavama te inspirirana mladom aktivisticom za okoliš, Gretom Thunberg.

Predstava je sufinancirana sredstvima Kohezijskog fonda EU, u sklopu projekta Pametno gospodarenje otpadom Grada Velike Gorice, tako da sve skupa stvarno može nositi oznake “Made in Gorica”…