Prijava

Vaša prijava

Mještani Lijevih Štefanki i Lukinić Brda ponovno bez javnog prijevoza


Mještani Lijevih Štefanki i Lukinić Brda ostali su bez javnog prijevoza. Naime, 31. prosinca istekao je ugovor s prijevoznikom koji do tada obavljao uslugu javnog prijevoza prema ovim naseljima. Prvi problemi s javnim prijevozom počeli su prije nešto više od godine dana kada je ukinuta autobusna linija broj 373, zbog financijske neisplativosti tvrtki koja je obavlja prijevoz na toj liniji. Mještani ovih naselja bili su prisiljeni pješačiti između četiri i šest kilometara do prve autobusne stanice.

Zahvaljujući jakom medijskom pritisku, tek u ožujku prošle godine riješen je ovaj problem i nađen novi koncesionar, koji je do kraja prošle godine obavljao uslugu javnog prijevoza na ovom području. Završetkom fiskalne godine, istekao je i ugovor pa su mještani opet ostali bez javnog prijevoza. U tijeku je postupak javne nabave za odabir izvršitelja usluge prijevoza u naseljima Lijevi Štefanki i Lukinić Brdo koji će dobiti koncesiju na godinu dana.

Kontaktirali smo načelnika Općine Pokupsko Božidara Škrinjarića koji nam je rekao kako bi postupak trebao biti gotov do 15. siječnja.

– Mi smo bili dužni raspisati novi natječaj za odabir izvršitelja usluge prijevoza u naseljima Lijevi Štefanki i Lukinić Brdo. Natječaj je trebao biti ranije dovršen, ali stjecajem okolnosti nije. Nažalost, sve je malo nesretno ispalo. Zamolio bih mještane da još malo budu strpljivi, prijevoz nije upitan. Nadam se kako će cijeli postupak biti gotov do 15. siječnja – rekao nam je načelnik.