Prijava

Vaša prijava

Jakir nastavlja u Mariboru: ‘Dolazio sam često ovdje i kao trener Gorice’

[]

Ostao je u srcima navijača Gorice Sergej Jakirović i nakon što je otišao iz našega kluba, podrška bivšem treneru na rastanku je bila impresivna, i upravo zato se tih dana često mogla čuti rečenica: “Nema brige za njega, brzo će takav trener pronaći klub!” Okolnosti su dovele do toga da se dogodio rastanak s Goricom, no sve što je Jakir pokazivao na klupi goričkog prvoligaša bilo je dovoljno da se najava obistini.

Nije prošlo dugo, a Sergej Jakirović doista ima novi posao. I novi klub. Dobar klub, usput rečeno, jer postao je trener Maribora, najtrofejnijega kluba susjedne nam Slovenije. Ozbiljan klub, s vojskom navijača i jedinom ambicijom da postane prvak definitivno je sredina po mjeri 43-godišnjeg stručnjaka iz Metkovića.

– Pregovori s Mariborom počeli su čim sam otišao iz Gorice i trajali su puna dva mjeseca. Pisalo se po medijima i o kontaktu s Dinamom, vezano za drugu momčad, ali nije došlo do kontakta. S Mariborom sam potpisao ugovor na dvije godine, naslijedio sam klupsku legendu Darka Milaniča, a nedavno je iz kluba otišla druga legenda, dugogodišnji sportski direktor Zlatko Zahovič – ispričao je za 24sata prve dojmove Jakirović, koji je cijeli posao dogovarao telefonski, budući da zbog koronavirusa nije mogao otputovati u Maribor, ali poznata mu je to sredina.

– Igrao sam s Goricom nekoliko puta prijateljske utakmice s Mariborom na njihovom stadionu, išao sam ih gledati prošlog ljeta u pretkolu Lige prvaka, a tamo sam prije dvije godine bio i na praksi, kad sam stjecao Uefa PRO licenciju, i to upravo kod mog prethodnika Milaniča – kaže Sergej.

U momčadi ima Zahovičeva sina Luku kao prvu zvijezdu, ima i hrvatskog braniča Špiru Peričića, nekadašnjeg kapetana Dugopolja, s kojim je Jakir ne tako davno vodio drugoligaške bitke, na klupi Sesveta. Tamo je počeo, punu afirmaciju stekao je u Gorici, a sad je pred njim velik izazov. Do kraja prvenstva, koje bi se trebalo nastaviti krajem svibnja, ostalo je 11 kola, a Maribor zaostaje sedam bodova za vodećim. Titula je, međutim, svejedno velika želja.

– Nećemo odustati od lova na Olimpiju. Vjerujem da možemo biti prvaci već ove sezone, pogotovo zato što vidim da u Ljubljani imaju i nekih financijskih problema… Kod nas u Mariboru svi igrači su potpisali smanjenje ugovora – istaknuo je Jakirović.

Gledat ćemo ga i pratiti, mnogi će i navijati za njega, a on će loviti titule. Sretno, Jakire!