Prijava

Vaša prijava

Humane zvijezde bolje od Gorice


Definitivno ovaj tjedan najaktualnija je bila humanitarna utakmica Humanih zvijezda Hrvatske i ekipe Grada Velika Gorica. Ukupan prihod išao je velikogoričkom Centru za odgoj i obrazovanje i Odgojnom zavodu Turopolje.

Ekipu Humanih zvijezda predvodili su poznati hrvatski nogometaši kao što su Gorana Vlaovića, Igora Bišćana, Tome Šokote, Silvija Marića, Krune Jurčića, Branka Strupara, što ne čudi završnom rezultatu utakmice od 4-2 za Humane zvijezde. No, poseban gost na utakmici, bio je predsjednik Hrvatske, Ivo Josipović.

Predsjednik Josipović srdačno se pozdravio s djecom, fotografirao se s akterima utakmice i izveo početni udarac, a na utakmici je bio i ministar pravosuđa Orsat Miljenić. Pomoć ovim velikogoričkim ustanovama tu ne staje – najavio je gradonačelnik Dražen Barišić. Uz Grad, jedan od inicijatora ovog humanitarnog događaja bio je i HNK Gorica.

Osim nogometaša, u momčadi Humanih zvijezda bio je i pjevač Amir Kazić – Leo koji u ovakvim akcijama sudjeluje već dugi niz godina. ”’Ovo je bila utakmica u kojoj rezultat utakmice nije toliko bitan, već je bilo bitno sudjelovati i pokazati svoju humanitarnu stranu.”, rekao je zamjenik gradonačelnika Ervin Kolarec, koji je pokazao svoje nogometno iskustvo, braneći gol domaćina.

Koliko je novaca prikupljeno još uvijek se ne zna, ali procjenjuje se da bi moglo biti tridesetak tisuća kuna ako ne i više. Svi sudionici i organizatori ovog događaja potvrdili su da kad se male ruke slože sve se može jer na kraju krajeva u svemu je bitno zajedništvo.


DANI DJEČJIH VRTIĆA VELIKE GORICE