Prijava

Vaša prijava

Gradsko vijeće usvojilo drugi paket mjera za pomoć građanima i poduzetnicima

[]

Na 21. sjednici Gradskog vijeća Grada Velike Gorice, koja je i ovoga puta održana elektronskim putem, vijećnici su usvojili drugi paket mjera pomoći građanima i poduzetnicima uslijed epidemije izazvane koronavirusom.

Prva od mjera koju su vijećnici danas potvrdili jest ona o dodjeli bespovratnih financijskih sredstava za financiranje tekućeg poslovanja subjekata malog gospodarstva. Osigurana sredstva u iznosu od 2 milijuna kuna bit će raspodijeljena putem javnog poziva.

Nadalje, roditelji predškolske djece, učenika i studenata koji su dobili otkaz uslijed pandemije COVID-19, dobit će potpiru u iznosu od 1.000 kuna neto po djetetu. Pravo na pomoć ostvaruju podnošenjem zahtjeva Upravnom odjelu za predškolski odgoj, školstvo i šport, pod uvjetom da su oba roditelja/skrbnika dobila otkaz, da je roditelj/skrbnik u jednoroditeljskoj obitelji dobio otkaz, da je samohran roditelj/skrbnik dobio otkaz te da je jedan roditelj/skrbnik dobio otkaz, a drugi ima neto primanja manja od 5.000 kuna.

Treća usvojena mjera je potpuno oslobađanje plaćanja komunalne naknade za poslovne prostore i građevinska zemljišta koja služe obavljanju poslovne djelatnosti, a kojima je privremeno obustavljen rad. Svoje pravo na oslobađanje ostvarit će podnošenjem pisanog zahtjeva Upravnom odjelu za komunalne djelatnosti i promet. Poptuno se oslobađaju od plaćanja naknade za korištenje javnih površina korisnici javnih površina koji istu nisu u mogućnosti koristiti zbog nastalih okolnosti. Svoje pravo na oslobađanje ostvarit će podnošenjem pisanog zahtjeva Upravnom odjelu za komunalne djelatnosti i promet Grada Velike Gorice. Zadnja točka je oslobađanje od plaćanja zakupnine za poslovne prostore u vlasništvu Grada Velike Gorice za subjekte koji zbog nastalih okolnosti ne obavljaju djelatnost. Svoje pravo na oslobađanje ostvarit će podnošenjem pisanog zahtjeva Upravnom odjelu za lokalnu samoupravu.