Prijava

Vaša prijava

Novi golman u Gorici: ‘Čast mi je biti ovdje, a trenera Klafurića već znam…’

[]

Interes je postojao već jako dugo, Ivan Banić bio je želja Gorice još u drugoligaškim danima, a trenutak je došao ovog četvrtka. Vratar rođen u Sinju, nogometno stasao u omladinskoj školi splitskog Hajduka postao je igrač našeg prvoligaša mjesec dana prije svog 26. rođendana.

– Sve je prošlo super, sve smo se dogovorili, a u cijelom procesu na svakom sam koraku vidio da je Gorica organiziran i stabilan klub. Čast mi je što sam postao igrač Gorice, veselim se prvom treningu i radu s novim suigračima. Na meni je sad samo da dajem sve od sebe, da pokušam zadovoljiti apetite trenera, njegova stožera, svih ljudi u klubu i naših navijača – kazao je Banić nakon što je potpisao trogodišnji ugovor s Goricom.

U srce Turopolja došao je kao slobodan igrač, nakon što je raskinuo ugovor s drugoligašem, u kojem je prošle sezone branio u prvom, a ove u drugom rangu natjecanja.

– Pratio sam Goricu cijelo ovo vrijeme, pogotovo otkad je u prvoj ligi. Znam i neke suigrače, budući da sam s Darijom Čanađijom bio u mladim reprezentacijama, da sam s Anthonyjem Kalikom bio u Rudešu, a susretao sam se često i s kapetanom Kahlinom, kolegom vratarom s kojim sam se i lani sudarao. Poznajem i trenera vratara Sinišu Klafurića, koji mi je bio trener kroz mlađe uzraste reprezentacije – istaknuo je novi golman Gorice.

Neće mu biti lako nametnuti se uz neuništivog Kahlinu, koji je skupio nevjerojatnih 128 uzastopnih ligaških nastupa na golu Gorice, ali i Ivana Čovića, mladog Leona Išeka… Međutim, Banić vjeruje u svoju kvalitetu, a treba uzeti u obzir i mogućnost ponekog transfera u razdoblju pred nama. U svakom slučaju, Banić je bio prilika koju Gorica nije željela propustiti.

– Karijeru sam započeo u matičnom Junaku, u mom rodnom Sinju, a zatim sam otišao u Hajduk. Na Poljudu sam proveo sljedećih devet godina, u tom razdoblju sam bio i mlađih reprezentativnim selekcijama, a seniorsko dokazivanje počeo sam kroz RNK Split, koji je tad bio prvoligaš, zatim svoj Junak, pa kroz Dugopolje u drugoj ligi, i na kraju Rudeš. Sad sam, evo, ovdje, u Gorici, veselim se šansi za dokazivanjem, svakom sljedećem treningu – ambiciozan je Banić.

Nije mu bilo lako biti mjesec i pol dana izvan nogometa, no već u petak će i to završiti. Dan nakon potpisa ugovora priključuje se treninzima Gorice.

– Doista nije bilo lako sve ovo proživljavati. Pokušavao sam raditi na sebi, održavati formu koliko je to bilo moguće u ovakvim uvjetima, radio na snazi, aktivaciji i mobilnosti, ali nije bilo prostora za golmanske treninge. Trebat će mi 10-15 dana da opet osjetim loptu, ali čini mi se da iz svega ovoga možemo izvući i neke dobre stvari. Evo, barem smo se svi zaželjeli nogometa još više, shvatiš koliko je to dio tebe, koliko ti znači – završio je Ivan Banić svoj prvi intervju kao igrač Gorice.