Prijava

Vaša prijava

FOTO Kadeti ŠK Polet uspješni na međunarodnom online turniru

[]

Epidemija koronavirusa prekinula je sva sportska natjecanja, pa tako i šahovska. Šahisti su za ovu frustrirajuću situaciju našli izlaz u sudjelovanju na online turnirima. O tome nam je više rekao Zlatko Rožić, predsjednik ŠK Polet iz Buševca, u pismenom dopisu.

01.05.2020. Velika Gorica. Kadeti Šahovskog kluba Polet uspješni na međunarodnom online turniru. Foto: ŠK Polet

”Bruno Kos, koji brine o naprednijim kadetima Poleta, prijavio je ŠK Polet na online šahovsku platformu chess.com i omogućio igranje i organizaciju online šahovskih turnira. Prvi turnir koji su Poletovi kadeti igrali bio je u organizaciji ŠŠK Mladost iz Varaždinskih Toplica, a ubrzo je došao poziv iz ŠK Horizont iz Srbije da prijavimo naše kadete na njihov međunarodni online turnir. Turnir je odigran 11.4.2020. godine s tempom 10 minuta po igraču, a igrano je 7 kola.

01.05.2020. Velika Gorica. Kadeti Šahovskog kluba Polet uspješni na međunarodnom online turniru. Foto: ŠK Polet

Na turniru su igrali mladi šahisti iz Kine, Tajvana, Singapura, Turske, Hrvatske i Srbije. Ukupno je nastupio 91 kadet, iz Poleta se sedam 7 igrača. Najuspješniji je bio Nikola Kos koji je s 5,5 boda zauzeo 5. mjesto. Po 4 boda osvojili su Dominik Đurašin i Gabrijel Šoštarić, po 3,5 boda Jakov Hranj, Vito Jurić, i Maja Kos. Fran Miletić osvojio je 2,5 boda, a Damjan Trupčević imao je problema s internetom i odigrao je samo 3 partije te osvojio jedan bod. Sve partije s online turnira moguće je pratiti uživo.

Turnire i prijateljske partije besplatno mogu igrati i odrasli. Dostupan je i program za učenje i treniranje šaha, a sve pojedinosti možete saznati u ŠK Polet Buševec”.

Galerija fotografija