Prijava

Vaša prijava

VIDEO ‘Želim da moja Gorica bude hrabra i pozitivna, da igra nogomet!’

[]

Točno će 90 dana proći od posljednje službene utakmice, od poraza od Lokomotive, u trenucima kad nogometaši Gorice u subotu od 19 sati istrče na stadion Ivan Kušek Apaš u Koprivnici. Na prisilnu stanku Goričani su otišli kao šesta momčad prvenstva, sa sedam bodova manje od petoplasiranog Osijeka, ali svi ti brojčani podaci govore samo da je još puno posla pred ovom momčadi.

Ambicije su tu, nisu nestale niti se ugasile, u klubu svi vjeruju kako je i dalje moguće uloviti to peto mjesto, koje vodi u europska natjecanja, a do tog malog pothvata Gorica će pokušati doći predvođena novim čovjekom na klupi. Valdas Dambrauskas upisao je pobjedu, remi i poraz neposredno nakon dolaska, no sad bi to trebala biti druga i drukčija priča.

– Nikome nije bilo lako u razdoblju iza nas, ali polako i sigurno nadvladavamo sve što nas je snašlo. Meni je sve to u neku ruku i dobro došlo, imao sam vremena bolje upoznati momčad, pokušati na igrače prenijeti barem dio svojih ideja i sad jedva čekamo da utakmice ponovno krenu – kazao je trener Dambrauskas u najavi utakmice.

Ističe litavski stručnjak kako su priče o novom stilu kojim će Gorica igrati pretjerane i preuranjene, ali zna što želi.

– Cilj mi je pokušati se odmaknuti od ‘mentaliteta male momčadi’, koja se brani 90 minuta i čeka da se nešto dogodi. Želim da budemo hrabri i pozitivni, da isprovociramo pozitivne događaje na terenu – dodao je Dambrauskas.

Njegove ideje, kao i odabir igrača kojima najviše vjeruje, postat će puno jasnije već kroz nekoliko sljedećih kola, no prilično je izvjesno da će na golu i dalje biti Kristijan Kahlina, koji se uoči korone zaustavio na 129 uzastopnih prvenstvenih nastupa.

– Već u prijateljskim utakmicama vidjela se razlika u našoj igri, što je i normalno, jer u suprotnom promjena trenera ne bi imala smisla. U ovim dosadašnjim testovima reagirali smo izvanredno na trenerove zahtjeve, a ja vjerujem da će slično biti i u prvenstvu. Ukratko, vjerujem u dobre rezultate – istaknuo je kapetan Kahlina.

Pravo nastupa neće imati Kristijan Lovrić, koji ima tri žuta kartona, te Nasiru Moro, koji je iz Sesveta donio suspenziju zbog crvenoga kartona. Od ozljede se tek oporavlja Dario Špikić, koji također neće biti u konkurenciji, dok će svi ostali biti tu, na raspolaganju, spremni i orni da već od prvoga kola stvari krenu kako je trener zamislio.

– Nitko ne može znati u kakvoj će formi biti koja momčad, ipak je ovo iza nas potpuno netipična situacija. Neki će klubovi u formu ući prije, neki kasnije, a ja vjerujem da će Gorica igrati dobar nogomet već od prvoga dana – zaključio je trener Dambrauskas.

Vežite se, polijećemo…