Prijava

Vaša prijava

Vratila se i košarka! Klinci sredili Sesvete, Mudrinić zabio više od pola koševa

[]

Košarkaška sezona odavno je zaključena, čelnici saveza odustali su od borbe s koronavirusom i okrenuli se novoj sezoni, no to ne znači da i lopte miruju, da se mrežice ne paraju… Evo, konkretno, u dvorani OŠ Novo Čiče u subotu su se mrežice su se itekako parale, jer na rasporedu je bio ogled mlađih kadeta Gorice i Sesveta. Bila je to prva košarkaška utakmica u našem gradu nakon cijele ove drame s virusom, a konačni rezultat kaže da su mladi Goričani bili bolji od vršnjaka iz Sesveta (81-67).

Djeca su se zaželjela košarke, pravog natjecanja, a pogotovo se to može reći za jednog klinca koji je obilježio ovu utakmicu. Naime, Andrej Mudrinić je predvodio Goricu s čak 41 poenom, u što je ugradio devet trica! Lako je izračunati, Andrej je zabio više od polovice goričkih koševa i tako bi ključan faktor na putu do pobjede.

Naravno, nije bio i sam, jer pomogli su i suigrači (Marko Baričić 15 koševa, Lovro Svetlošak 14, Jakov Ninić 7…), no svakako treba istaknuti učinak raspoloženog i razigranog Mudrinića, budući da nije baš česta pojava da netko postigne više od polovice koševa jedne momčadi… Pamtimo i jesen 2018., kad je mladi gorički košarkaš Ante Tomić ubacio 57 koševa u pobjedi svoje momčadi 85-49 protiv Fortune iz Zaprešića (sam više koševa nego cijela protivnička momčad?!), a sve to govori kako u goričkom košarkaškom inkubatoru itekako ima potencijala.

Događa se sve to usporedno s rastom seniorske momčadi, koja će u sezoni pred nama napraviti velik iskorak i zaigrati u regionalnoj ABA 2 ligi (igrat će u toj ligi i Široki, sarajevski Spars, crnogorski Sutjeska i Lovćen, makedonski Rabotnički, slovenski Helios, srpski Sloboda Užice i Zlatibor…), što zapravo zatvara jednu cjelinu. Velikogorička košarka ide prema naprijed, ima lijepu sadašnjost, ali i perspektivnu budućnost.

U kojoj će važnu ulogu, nadamo se, imati i klinci poput Andreja Mudrinića, Ante Tomića i ostalih…