Prijava

Vaša prijava

Gorica teškom mukom preko Belišća, Kurilovec lako preko Papuka

[]

Očekivao se lagan i jednostavan posao, evocirale su se uspomene na prošlu sezonu, kad je u pretkolu Kupa Hrvatske Gorica s deset komada ispratila krapinski Zagorac, ali ovoga puta priča je bila potpuno drukčija. Nogometašima Gorice u goste je stiglo Belišće, trenutačno sedma momčad trećeligaškog istoka, a sve skupa izgledalo je – opasno! Gosti su napravili gomilu problema “šarenom” sastavu Gorice, stvorili šest, sedam odličnih šansi, ali nisu uspjeli zabiti. I imaju za čime žaliti…

– Iskreno, u nekim trenucima nije mi bilo potpuno jasno kako smo i dalje u utakmici. Protivnik nam je stvorio jako puno problema, čak se ne mogu sjetiti da nam je i u prvenstvu ikad itko stvorio toliko neugodnosti. Uostalom, golman Ivan Banić bio nam je najbolji igrač, a to dovoljno govori… Moram čestitati igračima Belišća, odigrali su zaista odličnu utakmicu i nastave li tako, siguran sam da će imati jako dobru sezonu – govorio je trener Valdas Dambrauskas nakon (pre)teško izborene pobjede.

Gorica je istrčala u kombiniranom sastavu, s Banićem na golu, Spudićem, Morom, Jovičićem i Musom u obrani, Sukom i Čanađijom u sredini veznog reda, Mitrović, Gadže i Golubickas bili su ispred njega, a u vrhu napada ovoga puta usamljen je bio Dvorneković. Potez odluke povukao je 21-godišnji branič Juraj Spudić u 28. minuti, lijepo je ljevicom pogodio u suprotni kut gola Belišća, ali u dojmu će ipak dominirati sve one šanse koje je Belišće stvorilo, svi oni problemi koji su se pojavljivali.

– Ne treba nakon ovoga tražiti opravdanja, no činjenica je da je ovo bila momčad koja je prvi put u životu igrala zajedno, da je tu bilo i mladih igrača, i onih koji se tek vraćaju nakon duge pauze, i onih koji nisu u idealnoj formi… Nakon svega, najvažnije je da smo prošli, da smo napravili taj prvi korak, a već u nedjelju protiv Lokomotive moramo biti puno, puno bolji – kazao je trener Dambrauskas.

Istovremeno, na drugoj kraju grada, na ŠRC Udarnik, svoj dio posla s puno manje stresa odradio je Kurilovec. Momčad trenera Perice Vidaka pobijedila Papuk iz Orahovice 4-0, uz dva gola Filipa Hodaka te po jedan Luke Sedlačeka i Marina Matoša. Nastavio je tako Kurilovec svoj pobjednički niz, koji je započeo s tri pobjede na startu prvenstva, nastavljen sad u pretkolu Kupa, a novi izazov stiže već u subotu od 16:30 sati, i to ozbiljan izazov…

Naime, u pretkolu Kupa igrao je i Gaj Mače, protivnik mu je bio NK Lika 95 iz Korenice, a završilo je 20-2! Gaj Mače tako je postao novi rekorder, budući da nikad nitko u povijesti hrvatskoga Kupa nije bio toliko uvjerljiv. Tri dana nakon što su zabili 20 komada društvo iz Mača će doći u Kurilovec na prvenstveni ogled i bit će vrlo zanimljivo vidjeti kako će izgledati sudar momčad koja sve pobjeđuje i momčadi koja je u stanju zabiti 20 golova u 90 minuta.

Što se sljedeće runde Kupa Hrvatske tiče, i tu se sve zna. Gorica će početkom listopada igrati protiv drugoligaša Sesveta u gostima, dok će Kurilovec na svom igralištu dočekati Vinogradar, od ove sezone člana petog ranga natjecanja.