Prijava

Vaša prijava

MOST i HSS održali konferenciju za medije, reagirali na trenutno stanje u Gradu

[]

Vijećnici MOST-a Damir Slojšek, Alan Šembera i Karmen Rak te vijećnik HSS-a Igor Horvačić održali su konferenciju za novinare za vrijeme stanke 23. sjednice Gradskog vijeća.

-Poslali smo na vrijeme dopise predsjedniku Gradskog vijeća Nevenu Karasu, te nam je obećano da će se naše predložene točke uvrstiti u dnevni red. Goruće su stvari kao što je javni prijevoz, potpisan je ugovor do kraja godine, a što dalje, nitko ne zna. Gospodarska i politička situacija u Velikoj Gorici također je goruća tema, rebalansa nema i ispada da mi cvatemo fenomenalno, a vidjet ćete da smo u minusu od 50 milijuna kuna, to znači da situacija nije dobra. Vidjet ćemo hoćemo li nastaviti sjednicu ovakvu kakva je- rekao je vijećnik Damir Slojšek.

Da vladajući negiraju bitne teme za građane Velike Gorice istaknuo je Alan Šembera, te također istaknuo da će ostati na sjednici onoliko koliko je potrebno da otvore bitne teme, te da neće podviti rep i ostaviti  ih da ostanu zatvorene.

-Ono što mene najviše plaši je to da očito da oni odgovore nemaju. Oni ni na ZET, niti na aglomeraciju, ni na to tko vodi Grad, ni za proračun nemaju odgovora. Građani nakon ovakvih igrokaza trebaju biti već jako zabrinuti i pitati se koga su to birali da vodi Grad. Grad je bez gradonačelnika totalno obezglavljen, izbjegavaju bitne stvari.-Ostat ćemo na sjednici onoliko koliko ćemo moći konstruktivno raspravljati. Nećemo podvit rep i ostaviti te bite teme da vise u zraku-kazao je Šembera.

Karmen Rak ponovila je da je stanje u gradu alarmantno, te da se vidi čije su maske pale, pogotovo kad se ne želi raspravljati o najvažnijim temama u ovom trenutku.

-Pripremila sam izvještaj što se tiče ZET-a. Dobili smo informaciju da je ugovor potpisan na dva milijuna kuna i povećanje od 50 tisuća kuna za noćne polaske. Ti noćni polasci su bili i u prijašnjem ugovoru, a sad ih dodatno plaćamo. Nama  je onemogućeno da raspravimo o toj situaciji. Htjela sam predložiti, trenutno je izašao natječaj  što se tiče energetski učinkovitih vozila na alternativna goriva, Grad očito nije znao za taj natječaj očito niti se na njega prijavio, a da ne govorimo o dva električna autobusa koja nam obećavaju. Oni se bave sami sa sobom, sa svojim unutarnjim sukobima, a ovakve stvari nitko ni ne gleda. Zašto mi imamo pročelnike za EU fondove i toliki broj zaposlenih u Gradu kad nitko ne radi svoj posao? – upitala je Rak.

Na ovoj konferenciji bio je i vijećnik HSS-a Igor Horvačić, te istaknuo da i oni traže da vladajući objasne kakva je situacija u Velikoj Gorici.

-Imamo 43 milijuna kuna manjka u prvih 6 mjeseci, onaj prijenos iz 2019., ovih drugih 6 mjeseci vjerojatno će biti i gore nego što je. Krucijalni projekti u našem gradu, aglomeracija i pročistač – to su stvari na koje vodstvo Grada mora dati odgovor, funkcionira li to. Tu su i problemi sa ZET-om. Ponovno je upitao zar mi na području grada nemamo sposobne poduzetnike da u ovom gradu nađu posao, umjesto da iz drugih gradova moraju dolaziti kojekakvi s nemoralnim ponudama. Tražimo informaciju kud ovaj grad ide i vodi li ga tko ili smo kao na Titaniku prepušteni i do kad.-