Prijava

Vaša prijava

FOTO Uredili školsku knjižnicu: Kroz ruke volontera prošlo 6.000 knjiga

[]

Hrvatska volontira 2020. okupila je više od 120 organizatora volontiranja koji su u 70 gradova uključili preko 2.000 građana – volontera i proveli više od 160 društveno korisnih volonterskih aktivnosti u zajednici. Na području LAG-a Vallis Colapis i Volonterskog centra Kupa prijavljena je 31 volonterska akcija s više od 500 volontera i preko 1.200 volonterskih sati.

– Ovogodišnjom kampanjom podsjetili smo koliko volontiranje donosi svakom pojedincu, na koji način nas može zbližiti s drugima u našem okruženju te posljedično koliko doprinosi zajednici u kojoj živimo, a time i društvu u cjelini. Fenomen volontiranja čini nas osjetljivijima za drugo i drugačije i snažnijima u opredjeljenju za kreiranje promjena u društvu, humanizam i održivi razvoj društva. Volontiranje je zaista jedna važna društvena mreža – kažu iz LAG-a Vallis Colapis.

Foto: LAG Vallis Colapis//Volonterski centar Kupa

U sklopu manifestacije Hrvatska volontira i u okviru projekta “Volontiram, mijenjam zajednicu“ Ministarstva rada i mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, održane su volonterske akcije u tri osnovne škole, OŠ Vladimira Nazora u Pisarovini, OŠ Slavka Kolara u Kravarskom i OŠ Žakanje.

Nakon dvadesetak godina od otvaranja nove škole u Kravarskom, došlo je vrijeme za uređenjem knjižnice, a to su prepoznali volonteri te su od 24. do 26. rujna premjestili više od 6.000 knjiga iz knjižnice u rezervni prostor, a onda ih vratili u novouređenu knjižnicu.

Galerija fotografija