Prijava

Vaša prijava

Duh stare Gorice na tanjuru: Goričani opet idu “kod Čopa”

[]

Na ovoj lokaciji, u srcu Gorice, na Trgu kralja Tomislava 8, prije stotinjak godina bila je stara poljoprivredna zadruga. Kako se vlasnik zgrade prezivao Čop, stari Goričani su uvijek govorili ‘idem kod Čopa’. Povezali smo tu tradiciju, malo se modernizirali i tako smo došli do imena restorana, objašnjava nam Dubravko Janković, koji je sa suprugom Jelenom otvorio “Chop Old House”, novi velikogorički restoran.

Dugo su Jankovići imali želju upravo na ovoj lokaciji otvoriti jedan pravi, vrhunski restoran, i time obogatiti gastronomsku ponudu u našem gradu. Sad su tu želju konačno uspjeli i ostvariti.

– Zaključili smo da mladi ljudi u Velikoj Gorici nemaju gdje otići nešto pojesti u ugodnom ambijentu, s prihvatljivim cijenama i klasičnom ponudom jela, serviranih na moderan način. I baš smo željeli to napraviti ovdje, ponuditi takvo nešto u našem gradu. Tu početnu ideju nadopunjavali smo malo po malo i došli do restorana kakvog imamo – priča gazdarica Jelena.

A imaju restoran u kojem je ambijent zaista prekrasan, uređen s gomilom zanimljivih detalja. Imaju i veliku terasu, imaju dovoljno parkirnih mjesta, imaju i VIP prostoriju za poslovne sastanke, imaju i osam soba… I, što je vjerojatno i najvažnije, imaju fenomenalnu hranu, koja nastaje u kuhinji koju vodi Hrvoje Nakić, chef s Michelinovom preporukom i s iskustvom iz nekoliko zagrebačkih restorana.

– Hrvoje je iz velikogoričkog kraja pa ima zadaću i smišljati jela specifična i prikladna za turopoljski kraj. Jelovnik nam je vrlo raznolik, a moj favorit je teleći obraz. To je san snova. Meso je mekano, ukusno, a to je i nešto što nas izdvaja, što nitko drugi nema – kazala je Jelena.

Roštilj, tjestenine iz kućne radinosti, rižota, toplo-hladne salate, riba, burgeri, dječji meniji… Sve je to u ponudi “Chop Old Housea”, koji radnim danima ima i povoljnu ponudu gableca, dok se nedjeljom nudi ručak po povoljnijim cijenama…

A sve to događa se u zgradi koja je dio povijesti ovoga grada, na vrlo atraktivnoj lokaciji, u samom središtu grada.

– Danas je ova zgrada u vlasništvu obitelji Večković, kojoj zahvaljujemo što su nam omogućili da u srcu grada provedemo svoju viziju u djelo, pogotovo gospodinu Milanu Večkoviću, koji više nije s nama i nažalost nije dočekao otvorenje restorana – ističu supružnici Janković.