Prijava

Vaša prijava

Turopoljac vodio tri gola razlike, ‘prosuo’ vodstvo pa ipak odnio pobjedu

[]

Utakmica koja se igrala bez gledatelja, počela je laganom dominacijom gostiju iz Kuča koji su pokušali s nekoliko udaraca zaprijetiti domaćem golmanu, ali uglavnom bez nekog većeg uspjeha. Ekipu gostiju vodio je Josip Mlinarić, jer je trener Milan Marinić završio u samoizolaciji. U 12. minuti, kapetan domaćih, Kundih, dobio je žuti karton zbog prigovora sucu, da bi u 15. minuti Mlinarić vrhunski izveo slobodan udarac s nekih 20-tak metara s lijeve strane i pogodio u same rašlje nemoćnog golmana domaćina. Nakon toga su domaći preuzeli jalovu inicijativu i zaprijetili s nekoliko udaraca, a posebno se “opasno živjelo” u šesnaestercu gostiju u 36. i 37. minuti, kada su gosti jedan udarac uspjeli blokirati, a drugi je završio iznad gola. A onda u 39. minuti sigurno najljepša akcija utakmice, kada su svi vezni igrači i napadači kombinirali kao u malom nogometu i loptu donijeli od svog lijevog boka sitnim pasovima na desno krilo, da bi zadnji pas dao Jandriš prema Horvatu koji je pospremio loptu u mrežu, takoreći u prazan gol, jer su domaći skroz ispali iz igre. Činilo se da su stvari “sjele” na svoje mjesto, a s ovih 2:0 otišlo se i na odmor.

U drugom dijelu opet su gosti više pokušavali i imali loptu u svom posjedu i bilo je lijepih akcija koje nisu završavale golom. Sve do 69. minute, kada je opet jedna akcija po desnom krilu gostiju završila centaršutom Martinića na Preradovića koji je loptu petom dodao Leonu Jakiju za vodstvo 3:0. Jaki je par minuta prije toga ušao u igru, dao je gol, ali ga je golman u namjeri da obrani njegov udarac, udario po gležnju tako da je morao napadač gostiju napustiti igru zbog povrede! Moglo bi se za tu njegovu epizodu reći: “uđoh, gol dadoh i izađoh!”.

Foto: Zlatan Sever/Cityportal.hr

Još uvijek je sve izgledalo na svom mjestu što se tiče gostiju. Ali, po već iskušanom receptu domaćih, kapetan Kundih odlazi u napad gdje su gostujući obrambeni igrači imali velikih problema zaustaviti ga. A kada je u 77. minuti Preradović dobio drugi žuti, igra se gostiju raspala. U skladu s već poznatim scenarijem kad je igra Turopoljca u pitanju, domaći najprije smanjuju na 1:3 golom Butkovića, koji je ušao s lijeve strane u šesnaesterac gostiju i uz nemoćnog Kovačića loptom pogodio “malu mrežicu“. Domaći su dodatno živnuli i taj njihov elan urodio je još jednim pogotkom, kada je nakon gužve u 16 metara gostiju poentirao Kopilović.

Tada je stvar u svoje ruke uzeo kapetan domaćih, već spomenuti Kundih koji je na aut liniji nesportski rukama odgurnuo igrača gostiju Avramovića, a sudac mu je za taj nesportski potez pokazao žuti karton. Drugi na utakmici, isključujući. Koliko je pomogao da domaći smanje vodstvo gostiju, toliko je ovim potezom i odmogao svojoj ekipi.

Sada su ekipe bile brojčano ravnopravne, a jedan lucidni potez Dejanovića izbacio je kompletnu obranu domaćih iz igre tako da je Martinić došao sam pred golmana, rutinirano ga zaobišao i postigao četvrti gol gostiju, za konačnih 4:2 za goste.

Za gostujuće navijače je možda i dobra ova odluka da se igra bez gledatelja, jer bi u protivnom opet bili pred živčanim slomom, nakon vodstva od 3:0, a onda i “prosipanja” istog i smanjenja na 3:2. Unatoč toj “crnoj rupi” u igri, igrači Turopoljca potpuno zasluženo odnose puni plijen iz Mičevca, a Klasu preostaje da se nastavi boriti za popravljanje stanja na tablici.

Foto: Zlatan Sever/Cityportal.hr

NK Klas – NK Turopoljac 2:4 (0:2)
Mičevec, igralište NK Klasa. Subota, 31.10.2020., u 14.00 sati., bez gledatelja. Vrijeme sunčano i toplo, pogodno za igru, teren dobar.
Glavni sudac:
Bojan Čerkez. Pomoćnici: Nenad Hendak i Srećko Jantoljak (svi iz Vrbovca)
Strijelci:
0:1 – Mlinarić (15), 0:2 – Horvat (39), 0:3 – Jaki (69), 1:3 – Butković (74), 2:3 – Kopilović (82), 2:4 – Martinić (90)
NK Klas
: Sivec, Matošević, Zrilić, Kundih (kapetan), Marinčević (od 58. Janić), Kopilović, Lončarić (od 65. Preglej), Čulina (od 46. Butković), Štefanac, Obad (od 52. Roksandić), Bakota
Trener: Dragan Karanović

NK Turopoljac: Kovačić, Martinić, Avramović, Bušić, Ilčić, Jandriš (od 46. Dejanović), Kumić, Mlinarić (od 67. Šutalo), Horvat (od 67. Jaki, od 73. Fabijančić), Šestok (kapetan), Perić (od 46. Preradović).
Trener: –
Igrač utakmice: Josip Mlinarić

Piše: Zlatan Sever