Prijava

Vaša prijava

Roditelji, znate li što vam djeca rade na društvenim mrežama?

[]

U Centru za djecu, mlade i obitelj Velika Gorica do četvrtka traju upisi u novi ciklus programa za roditelje pod nazivom „Medijski podsjetnik za roditelje“. Cilj programa je informirati roditelje i osvijestiti utjecaj medija na djecu koja pohađaju od 1. do 4. razreda osnovne škole, ali i na sve članove obitelji.

-Ova kategorija su mlađi osnovnoškolci koji su doslovno ovisni o ekranima, zato što im roditelji nisu znali postaviti granice kod korištenja. Tu su opasnosti da djeca jedni druge preko društvenih mreža zlostavljaju, a to je drugačije nego kad je direktno nasilje. Ono što vidimo je da se djeca manje kreću, manje idu van i imaju lošije socijalne vještine.- rekla je ravnateljica Centra, Sanda Puljiz Vidović koja je ujedno upozorila da roditelji vrlo često ne znaju što djeca koriste na društvenim mrežama i što im se sve može dogoditi.

-Želimo ih uputiti na koji način mogu imati nadzor nad svojom djecom i kome se obratiti ako primjete da su stvari izmakle kontroli.

Program će se odvijati u maloj grupi kroz pet susreta koji će se održavati četvrtkom od 17 do 18.30 sati. Planirani početak programa je najavljen za četvrtak, sudjelovati mogu jedan ili oba roditelja čija djeca imaju od 7 do 10 godina.

Sve informacije oko prijave i dodatne detalje možete pronaći OVDJE.