Prijava

Vaša prijava

Ludi studeni košarkaši počeli raspodijom, a nastavljaju – balonom!

[]

Dvadeset i tri dana. Točno toliko prošlo je od posljednje utakmice koju su odigrali košarkaši Gorice, od poraza od Cibone u gostima, do prve sljedeće prilike da navuku dresove i odigraju novu utakmicu. Ovoga puta protiv Adria Oil Škrljeva, na domaćem parketu, s gomilom upitnika iznad glave.

– Iskreno, nemam pojma što očekivati. Tek ćemo vidjeti kakve je posljedice ostavilo sve ovo što je iza nas – strepio je i trener Josip Sesar u iščekivanju povratka utakmicama.

I sam je bio pomalo nervozan, dug period bez prave, natjecateljske košarke doveo je do toga da su i trener i svi njegovi igrači gorjeli od želje da budu što bolji, da se što prije vrate u ritam. I vjerojatno je i to velik dio razloga zbog kojeg je ono što se u utorak događalo u Gradskoj sportskoj dvorani podsjećalo na – raspodiju! Sesar, ispada, nije imao razloga za brigu, njegovi igrači nisu izgledali kao netko tko je bez utakmice 23 dana. Završilo je s monstruoznih +38, pobjedom Gorice 111-73.

– U prvom redu nisam znao kako ćemo energetski reagirati, ali imali smo i smirenost i preciznost. Najveći problem imali smo u prvoj četvrtini, kad smo izgubili tri, četiri lopte u samom prevođenju preko centra, i da toga nije bilo, vjerujem da bismo već do poluvremena bili na značajnijoj razlici – govorio je Sesar kad je sve završilo.

Ovako, na poluvremenu je bilo 11 razlike za Goričane, a konačni pad gostiju dogodio se u trećoj dionici. Pogađali su praktički svi, ulazilo je puno toga, pa je na kraju završilo s 15 trica iz 31 pokušaja! U prijevodu, gosti nisu imali nikakve šanse protiv sjajne Gorice.

– Nakon svega što smo prošli, nakon 14 dana samoizolacije, moram biti zadovoljan načinom na koji smo se vratili. Sad moramo nastaviti energetski dizati momčad i pripremiti se za gostovanje kod Sonik Puntamike u nedjelju – kazao je Sesar.

U studenom, u samo 25 dana, Gorica će odigrati čak 11 utakmica, što neće biti nimalo lako nakon ovakve nepredviđene pauze i ovakvih zdravstvenih problema. Veliko je pitanje koliko će Goričani biti spremni za sve to…

– Da, jako zahtjevan mjesec je ispred nas i tek ćemo vidjeti koliko smo spremni za sve što nas čeka. Kažem, ni uoči ove utakmice nisam znao što očekivati, ali uz veliki broj rotacija uspjeli smo biti na visokoj razini. Idemo dalje iz dana u dan, iz utakmice u utakmicu, prvo treba odraditi gostovanje u Zadru pa idemo dalje – ističe Sesar.

A to “idemo dalje” zapravo znači “idemo na Zlatibor”. Točnije, riječ je o Čajetini, srpskom gradiću od tri tisuće stanovnika, u kojem je organiziran prvi “balon” u sklopu sezone ABA 2 lige. Iz Zadra će se Goričani vratiti u nedjelju navečer, a već u ponedjeljak ujutro putuju za Srbiju. Ondje će u srijedu igrati protiv Širokog, u petak protiv banjalučkog Borca, u ponedjeljak protiv Helios Sunsa iz Domžala, a u srijedu protiv užičke Slobode. Prva gorička sezona u regionalnom natjecanju nije baš bila tako zamišljena, no okolnosti koje vladaju u cijelom svijetu dovele su do toga da je i ovakav model – super! Naime, jedna od opcija bilo je i otkazivanje sezone…

Goričani će sedam sati putovati do Zlatibora, nakon čega će imati dan i pol za pripremu za prvu utakmicu, a svih tih deset dana bit će u posebnom režimu. Podsjeća sve to na ono što je izvedeno u NBA ligi, iako ovdje neće biti senzora koji ti mjere temperaturu u svakom trenutku, kao ni narukvica koje te upozoravaju da si na manje od metar i pol od druge osobe i drugih tehnoloških čudesa. No bit će puno izolacije, malo međusobnog druženja i puno košarke. Sudeći prema onome što Gorica nesumnjivo može, moglo bi biti i pobjeda…