Prijava

Vaša prijava

Turopoljac deklasirao Lomnicu

[]

Turopoljac i Lomnica susreli su se u još jednom turopoljskom derbiju Jedinstvene županijske lige, na igralištu u Knejama. Kako to u ova korona vremena biva svugdje na sportskim igralištima, i ovaj je susret bio bez gledatelja.

Vrijeme je bilo maglovito i prohladno, trava mokra, ali teren odličan za igru, vrhunski pripremljen.

NK Lomnica – NK Turopoljac. Foto: Zlatan Sever/Cityportal.hr

Utakmicu su sudile sestre Kumer iz Breganice. Susret je počeo odmjeravanjem snaga na sredini terena, a iz prvog kornera domaćina, već u trećoj minuti, kapetan Turopoljca Vjekoslav Lučić glavom je zabio za 1:0 domaćih.

Gosti se nisu predavali, igrali su svoju igru punu kombinatorike i dodavanja, ali nije bilo opasnijih prijetnji prema vrataru domaćih Kovačiću. Nakon što je Horvat u 17. minuti krenuo sam prema golmanu, obrana gostiju je dobro reagirala i otklonila opasnost. A u 20. minuti prva ozbiljnija prijetnja gostiju kada je Ćurić dobro pucao, ali pored gola. U 26. minuti jedno dosuđeno zaleđe gostujućeg igrača, unijelo je podosta žući u reakcije gostiju, ali odluka sutkinja nije promijenjena.

NK Lomnica – NK Turopoljac. Foto: Zlatan Sever/Cityportal.hr

U 29. minuti utakmice gosti izvode prvi korner na utakmici, ali nisu uspješni kao što su bili domaćini. Štoviše, iz tog kornera sijevnula je kontra domaćih iz koje je Perić na dodavanje Vjeke Lučića povisio na 2:0 za domaće. U 35. minuti golman gostiju obnovio je staru ozljedu leđa i morao je napustiti igru. Zamijenio ga je Trputec Tomislav.

Gosti su sve teže dolazili do šesnaesterca domaćih, a kada je u 37. minuti nakon Mlinarićevog solo prodora lopta došla do Martinića koji ju je proslijedio Periću za 3:0, utakmica je bila odlučena.
U drugom poluvremenu „zelena rapsodija“ se nastavila i bilo je lijepih akcija, udaraca i obrana golmana. U 56. minuti Horvat je s lijeve strane krenuo prema šesnaestercu i s otprilike 20 m neobranjivo pogodio golmanov desni kut za 4:0.

Rastrčani kapetan Lučić srušen je u šesnaestercu gostiju i iz kaznenog udarca Horvat je bio neumoljiv za 5:0. Rezultat za ne povjerovati!

U drugom je dijelu došlo i do promjena igrača, ali Turopoljac je i dalje nastavio postizati golove. Šesti pogodak u mreži Lomničana dao je kapetan domaćih Lučić na uporabljivi centaršut Martinića, a „točku na i“ stavio je opet Horvat udarcem izvan linije 16 m.

NK Lomnica – NK Turopoljac. Foto: Zlatan Sever/Cityportal.hr

Igra domaćih polako je padala, pa su i gosti imali par udaraca prema golu domaćih, ali lopta danas nije htjela u gol Turopoljca. Kao i prošle sezone, Turopoljac je ispratio Lomnicu put Donje Lomnice sa 7 golova u njihovoj mreži. Potpuno zasluženo.

U živoj i borbenoj utakmici, pravoj susjedskoj, dodijeljena su i dva crvena kartona, Mlinariću iz Turopoljca i Jukić-Sunariću iz Lomnice zbog međusobnog naguravanja i udaranja.
Trener domaćih, Milan Marinić poslije utakmice izjavio je da je lijepo kad se pobijedi ovako visokim rezultatom, ali da u pojedinim momentima igre nije bio zadovoljan prikazanim od njegovih igrača, pogotovo u prvom dijelu. Ali, ukupno gledajući, igra se približava onome što on želi od svoje ekipe i nada se daljnjem napretku u tom pogledu. Čestita Lomnici na korektnoj igri. Čestita na kraju i svojim igračima na uloženom trudu i prikazanoj igri.

NK Lomnica – NK Turopoljac. Foto: Zlatan Sever/Cityportal.hr

Kapetan gostiju, Kristijan Arbanas bio je malo utučen ovako visokim porazom (u potpunosti ga razumijemo!), ali je čestitao igračima Turopoljca na fer i korektnoj igri, ali i na rezultatu. Smatra da su prvo poluvrijeme igrači Lomnice igrali sasvim dobro u polju, ali da su domaćini postizali golove. A nakon 3 ili 4 gola zaostatka, vrlo je teško očekivati preokret, pogotovo ako je protivnik raspoložen i motiviran kao što je to bio Turopoljac danas.

Jedinstvena županijska nogometna liga 2020./2021. – 14. Kolo

NK Turopoljac – NK Lomnica 7:0 (3:0)

Kuče, igralište u Knejama. Bez gledatelja. Nedjelja, 08.11.2020., 14:00 sati. Vrijeme maglovito i prohladno, trava mokra, teren dobar za igru.

Glavna sutkinja: Kumer Jelena. Pomoćne sutkinje: Kumer Anica i Kumer Marijana (sve iz Breganice). Delegat: Petrac Dario (Zagreb).

Strijelci: 1:0 – Lučić (3), 2:0 – Perić(29), 3:0 – Perić (37), 4:0 – Horvat (56), 5:0 – Horvat (62 – 11m), 6:0 – Lučić (75), 7:0 – Horvat (80).

NK TUROPOLJAC: Petar Kovačić, Stjepan Martinić, Marko Paradžik, Branislav Bušić (od 46. Filip Dejanović), Vjekoslav Lučić (kapetan), Kristijan Avramović 8od 65. Matija Fabijančić), Tomislav Horvat, Josip Mlinarić, Ivan Šestok (od 56. Mile Anđelić), Adrian Perić (od 65. Tomislav Šutalo), Miljenko Kumić (od 46. Dario Iličić).
Trener: Milan Marinić

NK LOMNICA: Josip Pogledić (od 35. Tomislav Trputec, David Posavec (od 30. Hrvoje Dilberović), Marko Dijanežević, Kristian Arbanas, Luka Mandura, Igor Gusak (od 65. Leon Grgić), Matej Jukić-Sunarić, Luka Bubalo, Patrik Posavec, Filip Bedeković (od 65. Antonio Jeđud, Marin Ćurić (od 65. Ivan Baf).

Trener: Romano Župetić

Igrač utakmice: Tomislav Horvat