Prijava

Vaša prijava

Gradsko društvo Crvenog križa dobilo vrijedna ortopedska i medicinska pomagala

[]

Za svoju posudionicu ortopedskih i medicinskih pomagala Gradsko društvo Crvenog križa Velika Gorica dobilo je pet električnih kreveta, pet antidekubitalnih madraca, sedam PVC plahti, pet invalidskih kolica, osam toalet stolica (tzv. princeza), te osam invalidskih kolica. Vrijednu donaciju gorički Crveni križ dobio je od Društva Crvenog križa Zagrebačke županije, a uručila ju je ravnateljica Drinka Sopta i predsjednik Društva dr. med. Ivica Cvetković.

– Našu Posudionicu pomagala građani jako puno koriste i trebalo nam je još opreme kako bi bili na usluzi građanima. Na primjer, trenutno su svi kreveti i sve toalet stolice posuđeni. Jako smo zadovoljni ovom donacijom i hvala Zagrebačkoj županiji i Društvu Crvenog križa Zagrebačke županije što su nam to omogućili – kazala je ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Renata Deak.

Foto: Zagrebačka županija

Inače, u sklopu projekta “Posudionica ortopedskih i medicinskih pomagala” gradskim društvima s područja Zagrebačke županije donirana su pomagala u vrijednosti 185.772 kune. Oprema koju će koristiti Goričani vrijedna je 23.400 kuna.

– S obzirom da postoji velika potreba naših sugrađana za posuđivanjem ortopedskih pomagala, Društvo Crvenog križa Zagrebačke županije prepoznalo je tu potrebu te će nastaviti podržavati ovaj zajednički projekt gradskih društava Crvenog križa s područja Zagrebačke županije i ubuduće – izjavila je prilikom uručivanja donacije ravnateljica Sopta.

Cilj ovog projekta je omogućiti besplatno korištenje raznih ortopedskih i medicinskih pomagala osobama s trajnim invaliditetom, oboljelima od kroničnih bolesti, palijativnim bolesnicima, nepokretnim i gerijatrijskim bolesnicima, kao i bolesnicima koji su privremeno nepokretni zbog oporavka od operativnih zahvata, lomova ekstremiteta te naglo oboljelim osobama.