Prijava

Vaša prijava

FOTO Gorica dobila novu stranku – osnovan gradski ogranak Domovinskog pokreta

[]

Domovinski pokret Miroslava Škore od petka ima svoj ogranak u Velikoj Gorici. Stranka je okupila gotovo 70 Goričana, a na osnivačkoj skupštini u Pučkom otvorenom učilištu, izabrali su i svog predsjednika te dvoje potpredsjednika. Predsjednik Domovinskog pokreta u Velikoj Gorici je dr. Zvonimir Lovrić koji je na nedavnim parlamentarnim izborima bio drugi na listi ove stranke u šestoj izbornoj jedinici. Za prvu potpredsjednicu izabrali su Silviju Zovak, inače i osnivačicu Udruge za razvoj školstva, a za drugog potpredsjednika Gordana Kompesa.

– Pred nama stoji rudarski posao, ali mi se toga ne bojimo. Vrijednosti koje naš pokret promiče i zastupa na državnoj razini, mogu se prenijeti i na lokalnu. Hrvatski nacionalni interesi i domoljublje znači da ćemo i na lokalnoj razini zastupati interese stanovnika i boljitak svih koji žive na ovom prostoru. Jednakost građana pred zakonom – na lokalnoj razini to je nastojanje da se smanji aparat uprave i dosljedna borba protiv korupcije. Radit ćemo i na boljoj zaštiti povijesnih značajki ovog kraja i promicanju slobodnog poduzetništva. Zalagat ćemo se i za gledanje istini u oči – kada govorimo o povijesnim činjenicama i gospodarstvu, ali i kada govorimo o svim totalitarnim režimima u kojima su Hrvati živjeli unazad nekoliko stoljeća – kazao je Zvonimir Lovrić.

Prvi predsjednik gradskog ogranka Domovinskog pokreta smatra kako Goricu muče svi problemi koji i državu, a o problemima koje treba riješiti će tek početi govoriti na stranačkim sastancima koji slijede. Kaže kako će kritizirati samo ono što je nakazno, i to u jednoj rečenici, dok će rješenja biti ‘elaborati’. Također, objasnio je kako sada gorički ogranak prvo mora osnovati radna tijela i odbore, a u njih će uključiti i ljude koji nisu članovi stranke, ali su kvalificirani i imaju rješenja.

20.11.2020. Velika Gorica – Osnovan Ogranak Domovinskog pokreta grada Velike Gorice. Foto: Vanja Stanojević/Cityportal.hr

Još ne žele otkriti niti hoće li na izbore za šest mjeseci izaći u koaliciji ili sami, ali Lovrić je istaknuo: “Imamo jako puno simpatizera koji nisu članovi stranke. Mi smo dovoljno jaki i sami i to se vidjelo na predsjedničkim izborima, a i na izborima za Sabor.”

Podršku novoosnovanom ogranku došao je dati i osnivač Domovinskog pokreta te predsjednik te stranke Miroslav Škoro. Nakon što se u govoru osvrnuo na aktualnu politiku, objasnio je i kako priliku vidi u onih 84 posto građana koji nisu birali ovu političku opciju koja je danas na vlasti.

– Ne možete svi biti predsjednici, gradonačelnici, saborski zastupnici. S druge strane, svi možete biti saborski zastupnici, gradonačelnici i predsjednici. Samo je stvar dinamike i odnosa prema cijeloj priči u kojoj je jako važno da shvatite da svatko mora pridonijeti maksimalno što može da bi, u konačnici, dobili nekakav rezultat. Čestitam vam i nadam se da ćete u Domovinskom pokretu naći stranku koja će vam pomoći da artikulirate ono što vi želite, a ne želimo svi isto, ali jedna stvar nam mora biti zajednička, a to je da ova naša domovina bude na ponos svima nama – kazao je Miroslav Škoro i savjetovao Goričanima da svima pruže ruku i sa svima ‘sjednu’ i razgovaraju kako bi našli ‘zajednički nazivnik’.

– Nemojte očekivati da ćemo se mi čuti. Nemam ja ni toliko vremena, ni mogućnosti – kazao je Škoro i poručio Goričanima neka krenu u borbu za onih 84 posto građana.

Galerija fotografija