Prijava

Vaša prijava

VIDEO Gorici prijeti Slaven Belupo i – snijeg! ‘Oni ne žele i ne daju igrati’

[]

Utakmice se redaju kao na traci, jedna za drugom, na trenutak se učini da je razmak između njih i manji od ova tri dana, koliko je prošlo između remija s Lokomotivom (1-1) i sudara sa Slaven Belupom, koji je na rasporedu u srijedu poslijepodne.

– Istina, utakmice baš dolaze jako brzo, tako da je Lokomotiva sad već davna prošlost. Analizirali smo utakmicu, izvukli puno toga dobroga, jer mislim da smo zaista odigrali dobru utakmicu, da smo dominirali najvećim dijelom susreta, no sad je na meni kao treneru da pronađem način kako utrenirati momčad još bolje, pogotovo kad je riječ o završnoj trećini, odnosno realizaciji prilika – kaže trener Valdas Dambrauskas.

Gorica je nakon 11 kola na tri boda manje od drugoplasiranog Dinama, na četiri manje od Osijeka, koji ima i dvije utakmice više, ali nitko se u klubu neće previše zanositi velikim planovima. Ide se korak po korak, to je mantra koja se konstantno ponavlja, a takav je plan i za Slaven Belupo, za četvrtu utakmicu u posljednjih 12 dana.

– Jesmo li umorni? Mislim da nismo. Imamo širok kadar, više od 20 igrača koji u svakom trenutku mogu uskočiti i ispuniti sve naše zahtjeve. Sretan sam zbog načina na koji radimo, zbog atmosfere koju imamo i mislim da nam je to velika prednost uoči ovog zahtjevnog razdoblja od danas pa do Božića – ističe Dambrauskas.

Dojam koji je ostao u dosadašnjem dijelu sezone kaže da bi Gorica doma morala biti favorit u srijedu poslijepodne, no ranija iskustva kažu da je sa Slaven Belupom uvijek “čupavo”. Pogotovo kad vremenski uvjeti nisu idealni, a prognoze kažu da je moguće da će biti i snijega…

– Rekao bih da je Slaven jedna od momčadi protiv kojih je najteže igrati. U nogometu se kaže da postoje momčadi koje ne žele same igrati, ali ne žele ni da protivnik igra. Jedna od takvih momčadi je Slaven Belupo, jer njima je prvi i osnovni cilj zaustaviti protivnika, a tek onda razmišljaju o drugim stvarima. Jako su dobro organizirani i posloženi, igrači su potpuno prihvatili trenerove ideje, za što zasluge apsolutno idu kolegi Stipiću. Napredovali su u tranziciji, vezni igrači se dobro priključuju napadu, napadači znaju zadržati loptu… Imaju svoje kvalitete, ali i mane, kao i svaka momčad. Na nama je da iskoristimo sve njihove slabosti – kazao je Dambrauskas.

Opet će, prema svemu sudeći, rotirati momčad, čuvati snagu, dati priliku igračima koji u posljednjim utakmicama možda nisu bili u prvom planu, ali tako je to funkcioniralo i dosad. I funkcioniralo je jako dobro. Neka se tako i nastavi…