Prijava

Vaša prijava

Strašna Gorica osvojila Poljud! Hajduku zabili četiri laka komada!

[]

Veličanstveno je bilo gledati Goricu protiv Osijeka prije osam dana, ali najmanje jednako veličanstveno bilo je gledati Goricu ove nedjelje poslijepodne u Splitu! Dočekao je goričke nogometaše ranjeni Hajduk, unatoč tome uvijek opasan, no trupe Valdasa Dambrauskasa pokorile su nogometni hram u splitskom kvartu Poljud. Superiorno, autoritativno, sa stavom i karakterom!

– Naravno da smo sretni zbog rezultata, zbog načina na koji smo igrali, ali i zbog posljednje tri utakmice u cjelini. Zabili smo 11 golova u ta tri susreta, a to je jasan pokazatelj u kojem smjeru želimo ići, kakva momčad želimo postati – kazao je trener Valdas Dambrauskas nakon poljudskih 4-2.

Najavili su iz goričkog tabora da dolaze u Split po sva tri boda, a da to nisu bile prazne priče pokazalo se već u šestoj minuti. Dario Špikić dodao je perfektno za Matara Dieyea, a Senegalac je zabio i treću utakmicu zaredom. Vratio se Hajduk u 24. minuti preko Atanasova, s tim se rezultatom otišlo i na odmor, unatoč nekoliko opasnih situacija pred goričkim golom, kao i stative Caktaša u završnici poluvremena.

– U prvom poluvremenu nismo bili dobri, previše smo pokušavali biti okomiti, previše tražili napadače s dugim loptama i to nije bilo naše pravo lice – priznao je trener Dambrauskas, koji je puno više razloga za zadovoljstvo imao zbog prikazanog u drugih 45 minuta.

Igrala se 54. minuta kad je Kristijan Lovrić dobio loptu na svojoj poziciji, tamo lijevo, pa izvrtio Todorovića, koji ga je mogao jedino srušiti. Sam je Lovrić i vratio Goricu u vodstvo, doduše tek nakon intervencije VAR sobe. Devet minuta poslije Hajduk je i drugi put izjednačio, ovoga puta preko Diamantakosa, no Gorica je imala još što za reći. U 75. minuti Josip Mitrović je primio loptu nakon jedne lijepe akcije, ušao u šesnaesterac i – opet penal. Srušio ga je Simić, a ponovno pogodio Lovrić. Priču je zaključio ganski stoper Nasiru Moro, koji je iz blizine zabio prvijenac za Goricu na dodavanje Dvornekovića.

– U drugom poluvremenu izgledali smo zaista puno bolje, spustili smo loptu na zemlju i više tražili prostor iza njihove posljednje linije, a iz svega toga su došli i golovi. Rekao bih da konačni rezultat možda i nije najrealniji, jer zaista je puno da Hajduk primi četiri gola na Poljudu, no sve smo to zaslužili. Čestitam svojim igračima na svemu što su davali na treninzima cijelo ovo vrijeme, što su prolijevali znoj, a to se sad vidjelo i na utakmicama – kaže Dambrauskas.

Moglo je do kraja završiti i uvjerljivije, ali bit će i ovo sasvim dovoljno. Nakon 855 dana Gorica je opet pobijedila na Poljudu i sad mirno može ići na odmor kao treća momčad prvenstva, s četiri boda i dvije utakmice manje od drugog Osijeka.

– Neću se zaletavati i bilo što obećavati, jer mogu obećati jedino da ćemo svakom treningu pristupiti s maksimalnim angažmanom i nastaviti raditi jednako kao do sad. Bude li tako, uvjeren sam da ni na proljeće, u najmanju ruku, nećemo biti lošiji nego ove jeseni. Točnije, vjerujem da imamo još puno prostora za napredak, da imamo i puno mladih igrača, koji će biti samo bolji – zaključio je Valdas.

Već nakon utakmice počeo je odmor za Goričane, koji će potrajati do 4. siječnja, kad je zakazano okupljanje na pripremama. U džepu je ogromna zaliha bodova, u glavama svijest da se može jako, jako puno, ali za sad je najvažnije dobro se odmoriti.

Bravo, momci, kapa do poda!

HAJDUK – GORICA 2-4
SPLIT. Stadion Poljud. Bez gledatelja. Sudac: Ivan Bebek (Rijeka). Pomoćnici: Goran Pataki (Đakovo) i Kruno Šarić (Županja). Četvrti sudac: Marko Cestarić (Sisak). VAR: Marin Vidulin (Kanfanar). AVAR: Robi Kezele (Rijeka).
STRIJELCI: 0-1 Dieye (6), 1-1 Atanasov (24), 1-2 Lovrić (54-11m), 2.-2 Diamantakos (63), 2-3 Lovrić (76-11m), 2-4 Moro (89)
HAJDUK: Ljubić – Todorović (od 61. Jakoliš), Simić, Dimitrov, Čolina – Atanasov, Nejašmić – Gyurcso, Caktaš, Jairo (od 61. Brnić) – Diamantakos. Trener Boro Primorac.
GORICA: Kahlina – Muhammed, Moro, Jovičić, Čabraja – Babec (od 85. Golubickas), Suk – Špikić (od 72. Mitrović, od 85. Dvorneković), Kalik, Lovrić (od 90. Pršir) – Dieye (od 90. Krizmanić). Trener Valdas Dambrauskas.
ŽUTI KARTONI: Simić (Hajduk)

USKORO OPŠIRNIJE…