Prijava

Vaša prijava

Na području Kravarskog 500 oštećenih objekata, urušavanje prijeti i župnom dvoru

[]

Jaki potresi koji su proteklih dana pogodili područje Petrinje uzrokovali su veliku štetu i na goričkom području. Na području Općine Kravarsko došlo je do oštećenja 500 objekata, od kojih 100 objekata imaju značajna oštećenja.

– Nažalost, prema trenutnim informacijama sa terena, oko desetak kuća nisu sigurne za stanovanje te će se morati srušiti do kraja i iznova izgraditi – kazali su iz Općine Kravarsko.

Zbog potresa se urušila crkva u Kravarskom, a statičari su utvrdili kako ju je potrebno srušiti i iznova sagraditi. Osim obiteljskih kuća i crkve, velika oštećenja pretrpio je i župni dvor te mu, prema mišljenju statičara, uslijed ponovnog jačeg potresa prijeti urušavanje.

– Općini Kravarsko u sanaciji štete od potresa je pristigla pomoć iz svih općina Zagrebačke županije i Grada Zagreba u vidu radne snage i kamiona s dizalicama. Ova pomoć je značajna jer je njome omogućeno da danas 80 osoba bude na terenu te sa dizalicama rade na sanaciji krovova i dimnjaka i sanaciji objekata kako bi se spriječila još veća šteta od padalina koje se najavljuju u narednim danima. Zahvaljujemo svim koji su poslali humanitarnu pomoć u obliku radne snage, kamiona s dizalicama i higijenskim potrepštinama – poručili su iz Općine Kravarsko.


Protiv Šibenke za kraj uspješne godine

Dan planeta Zemlje