Prijava

Vaša prijava

Valdas se pozdravio, Oreščanin preuzeo, Goričani krenuli!

[]

Živahno je i emotivno bilo ovog tmurnog ponedjeljka na Gradskom stadionu, ovom prilikom mjestu rastanaka i novih sastanaka. Novi trener Siniša Oreščanin već je bio na stadionu kad je stigao i bivši trener. Valdas Dambrauskas sa širokim je osmijehom pozdravio svog nasljednika, poželio mu svu sreću i nedvosmisleno mu dao do znanja da mu je na raspolaganju za svaku moguću pomoć. Srdačno se Valdas pozdravio sa svim klupskim djelatnicima, a onda i održao sastanak s igračima, posljednji u nizu.

– Hvala, hvala, hvala vam na svemu. Fantastična ste grupa ljudi i igrača, molim vas da zadržite ovu atmosferu koju imate između sebe i nastavite raditi punom snagom. Bit ću najveći navijač Gorice, gledat ću svaku utakmicu, a vjerujem da ću se s mnogima od vas sresti i u budućnosti, da ćete igrati za mene ili protiv mene. Za sve što smo napravili zajedno zaslužni ste vi, upravo vi ste mi omogućili novi korak u mojoj karijeri i na tome vas se još jednom zahvaljujemo – govorio je Valdas i nastavio:

– Ovdje sam bio deset mjeseci, a imam osjećaj da je trajalo deset godina. Svi su me u ovom klubu i gradu iznimno srdačno dočekali i ovo je za mene bilo nevjerojatno iskustvo. Sve vas smatram prijateljima i želim vam puno sreće u budućnosti.

Kad je rekao i posljednje što je imao, pa mahnuo još jedanput svima, učinilo se da se u oku ukazala i suza…

A onda je, kako to već ide u životu i u nogometu, na scenu stupio novi čovjek. Predsjednik Nenad Črnko, koji će u narednom razdoblju preuzeti i dio posla sportskog direktora, uvodno je naglasio kako mu je jasno da su događaji posljednjih dana bili pomalo šokantni za sve, ali i kako sve ide dalje po planu. Jednako ambiciozno, barem najmanje jednako.

– Uvijek sam iz ovakvih nekih situacija izvlačio motivaciju da budem još bolji, a tako je i ovoga puta. Kao i igrači, svoje ambicije imaju i klupski djelatnici i treneri, sve je to dio nogometa, a mi idemo dalje još jače. Iz malog kluba izrasli smo u respektabilan klub, i to zahvaljujući vama igračima. Doveli smo trenera kojeg smatramo najboljim čovjekom za nastavak onoga što je radio Valdas, a ambicije ostaju jednake. Idemo pokušati biti što bolji, uloviti što višu poziciju na tablici – poručio je prvi čovjek kluba.

A trener Siniša Oreščanin, nakon što je istaknuo da nije čovjek od velike priče i ceremonija, i sam je pozdravio igrače.

– Puno više od govora i priča volim rad na terenu, na to ćemo se fokusirati. Moja je želja barem zadržati razinu koju je postavio trener Dambrauskas, koji je radio jako dobar posao, ali i pokušati napraviti korak dalje – kazao je trener.

Što je još rekao Siniša Oreščanin u predstavljanju kao trener Gorice pogledajte OVDJE.

Na prvom treningu nije bilo oporavljenika Matthewa Steenvoordena i Younesa Delfija, a priključili su se 18-godišnji crnogorski napadač Vlado Gajić i 20-godišnji veznjak Josip Marinić iz Kurilovca. Na pripreme u Medulin momčad će otići 11. siječnja, za 14. ili 15. u planu je prijateljska utakmica protiv zasad nepoznatnog protivnika, a povratak slijedi nakon prvenstvenog dvojboja s Istrom 1961, koji će igra 19. siječnja.