Prijava

Vaša prijava

Pet pobjeda zaredom kao uvod u povijest – banjalučki “balon”!

[]

Za subotu poslijepodne u programu košarkaša Gorice stajalo je “utakmica protiv Vrijednosnica Osijek”, a već dan poslije nešto potpuno drukčije, nešto povijesno – put na “balon” ABA lige 2! Možda su i zato misli pomalo lutale u tom sudaru s Osječanima, koji su u Veliku Goricu došli s izuzetno kratkom rotacijom, praktički sa šestoricom igrača, no svejedno su pošteno namučili Goričane. Pobjeda je stigla tek nakon produžetka, nakon što je Gorica gotovo cijelu utakmicu lovila prednost gostiju.

– Čestitke igračima na pobjedi, ali čestitke i Osijeku, koji se predstavio u jednom jako lijepom izdanju. Pogodili su puno šuteva, u čemu smo možda i mi malo pomogli s nekom lošijom obranom. Međutim, piše se pobjeda – konstatirao je trener Josip Sesar nakon tih 95-86, pete pobjede zaredom u prvenstvu.

Nakon problema s koronom, Sesar se vratio na klupu upravo ovom utakmicom, na svoj rođendan, pa je 13. pobjeda i ponovno preuzimanje prvoga mjesta na ljestvici izvrsno “sjelo”.

– Prošli tjedan imali smo nekoliko napornih treninga, tako da su momci bili malo ‘tvrdi’ šuterski protiv Osijeka, no to će se, nadam se, ispraviti u narednom periodu. Idemo dalje, tu smo gdje jesmo, pobjeda po pobjeda pa ćemo vidjeti gdje će nas dovesti – kaže Sesar.

No prvo će ih put odvesti prema Banja Luci, u kojoj se igra “balon” ABA lige 2. Prvi je Gorica morala propustiti zbog korone, zbog toga je na omjeru 0-4, a sad će konačno odigrati i povijesne prve utakmice u nekom natjecanju izvan hrvatskih granica. U utorak od 17 sati protivnik će biti Studentski centar iz Podgorice, u četvrtak Rabotnički iz Skoplja, a u subotu Lovćen iz Cetinja.

– Čeka nas drukčija košarka, na koju naši igrači nisu navikli. U domaćem prvenstvu se svi igrači međusobno poznaju i znamo što možemo očekivati od kojeg protivnika. Sad se situacija razlikuje, novi su protivnici, drukčiji stil igre, drukčija očekivanja i zadaci pred igračima. Vidjet ćemo kako će to izgledati na terenu, no mi smo spremni za nove izazove i jedva čekamo da počne – kaže trener Sesar.