Prijava

Vaša prijava

MOST: Objavite izvješća o sigurnosti zgrada javne namjene

[]

Neodgovaranje na vijećnička pitanja, ugovor sa ZET-om, pročistač otpadnih voda te oštećenja od potresa na zgradama javne namjene razlog su zbog kojeg su članovi goričkog MOST-a prozvali aktualnu vlast. Naime, o svemu što smatraju bitnim u ovom periodu očitovali su se na konferenciji za medije u utorak te kazali kako uz probleme uzrokovane potresom, trebaju početi rješavati i ove druge.

– Ne znamo da li je potpisan ugovor sa ZET-om koji je istekao zadnji dan 2020. godine, do kada je potpisan i kakav je ugovor. Tražim da nam daju da vidimo taj ugovor. Isto tako, što je s pročistačem otpadnih voda? Natječaj je poništen, a mi i dalje ne znamo je li proveden novi i što se čeka. Moj dojam je da se loptica prebacuje na svibanj ili lipanj i da brigu oko toga preuzme onaj tko će doći na vlast. Ako ćemo plaćati penale, to znači da idemo u bankrot – poručio je koordinator MOST-a za Veliku Goricu Damir Slojšek i podsjetio kako i dalje nije dobio odgovore na vijećnička pitanja o promidžbi grada od 2018. do 2020. godine, kao ni o broju zaposlenih u gradskoj upravi.

19.1.2021. Velika Gorica – Konferencija za medije MOST-a Velike Gorice. Foto: Vanja Stanojević/Cityportal.hr

– Prošlo je više od mjesec dana, a odgovora nema. Ponaša se (v.d. gradonačelnika Krešimir Ačkar, op.a)isto kao i bivši gradonačelnik Barišić. Dat ću mu još rok do 1. veljače. Ako do tada ne bude odgovora, ići ćemo s tužbom prema Ministarstvu uprave se krši zakon o lokalnoj samoupravi – oštro poručuje gradski vijećnik Slojšek.

Osim toga, gorički MOST-ovci tvrde kako je izgradnja polivalentnog igrališta u Podbrežnici njihova ideja, koju je v.d. gradonačelnika iskoristio kao ‘predizborni trik’. Sporno je, kažu, kako je upravo taj njihov amandman na prijedlog proračuna s posljednje sjednice Gradskog vijeća odbijen, a sada se najavljuje gradnja igrališta, iako ga nema u proračunu.

19.1.2021. Velika Gorica – Konferencija za medije MOST-a Velike Gorice. Foto: Vanja Stanojević/Cityportal.hr

Zahtjev prema vladajućima ima i Ivan Bekavca, inače kandidat za gradonačelnika Velike Gorice. Njega brine sigurnost zgrada javne namjene nakon potresa, pa je zatražio da Grad na svojoj službenoj internetskoj stranici objave izvješća ovlaštenih stručnjaka koji su obavili procjenu sigurnosti i uporabljivosti zgrada javne namjene.

– Naša djeca koja pohađaju nastavu od 1. do 4. razreda i danas, prvi dan nastave, prolaze direktno uz gradilište u auli Osnovne škole Eugena Kumičića. Zabrinut sam za sigurnost i te djece, ali i druge djece i korisnika zgrada javne namjene u Velikoj Gorici. Valja naglasiti da taj potres je bio prvi u nizu. I jutros su brojne sugrađane probudila pokretanja tla. Živimo u uvjetima velikog stresa i rizika, a Gradska uprava ne doživljava ozbiljno te poteškoće. Objava stručnjaka i njihovih izvješća stvorila bi određenu sigurnost i građani bi mirnije svakodnevno proživljavali tu neizvjesnost – kazao je Bekavac.