Prijava

Vaša prijava

Ništa od Rabotničkog, nova šansa u subotu: ‘Pronaći ćemo im slabe točke…’

[]

Dva dana nakon debija u jednom međunarodnom natjecanju i tijesnog poraza od crnogorskog Studentskog centra (61-59) košarkaši Gorice trebali su u “balonu” u Banja Luci igrati protiv makedonskog Rabotničkog. Trebali, ali ništa od toga. Momčad iz Skoplja zbog problema s koronom nije ni doputovala u Banja Luku, pa će se Gorici upisati pobjeda 20-0. Čudna sezona, toliko čudna da je prve četiri utakmice Gorica izgubila na isti način, budući da zbog korone nije putovala na Zlatibor, petu je izgubila “normalno”, a da bi do prve pobjede opet došla “koronaški”…

I tako, umjesto da traži način kako se što bolje prezentirati protiv Makedonaca, trener Josip Sesar dobio je novu priliku vrtjeti film s utakmice protiv Studentskog centra, koju je Gorica izgubila u dramatičnoj završnici.

– Čini mi se da smo ušli u utakmicu s previše respekta prema protivniku. Trebalo nam je cijelo jedno poluvrijeme da se adaptiramo i uhvatimo svoj ritam. U završnici druge četvrtine u tome smo konačno uspjeli, spustili prednost protivnika na pet razlike, da bi u trećoj četvrtini odigrali možda i najbolju obranu ove sezone, primili samo sedam koševa, ali nismo to uspjeli kapitalizirati u napadačkom smislu. Zabili smo samo 13 koševa, što nije bilo dovoljno da napravimo neki značajniji rezultatski odmak. Posljednja četvrtina igrala se ‘koš za koš’, a na kraju je presudila veća rotacija, više iskusnih igrača u momčadi Studentskog centra – analizirao je Sesar dva dana poslije, uz zaključak nalik onome koji je izrekao i neposredno nakon utakmice:

– Mogu biti zadovoljan načinom kako smo se prezentirali, pogotovo u drugom poluvremenu, ali naravno da generalno ne možeš biti zadovoljan ako izgubiš utakmicu.

Novu priliku da dođu do prve “prave” pobjede Goričani će tako imati u subotu navečer. U večernjem terminu, od 21 sat, kreće ogled s još jednim protivnikom iz Crne Gore.

– Lovćen je dosta dobro ukomponirana momčad, s velikim brojem iskusnih crnogorskih igrača koji su prošli kroz ABA ligaše Budućnost i Mornar. Morat ćemo se dobro pripremiti i pronaći im slabe točke pa to iskoristiti. Obranu moramo preslikati iz utakmice protiv Studentskog centra, jer ipak smo primili samo 60 poena – isplanirao je Sesar.

Neka tako i bude.


Gorica se priprema za Lovćen