Prijava

Vaša prijava

NK Buna – U proljeće realnih ambicija

[]

Prošlog ponedjeljka momčad Bune krenula je pripremama za proljetni dio I ŽNL istok. Trener Boris Konjević vodi ovu momčad od prošlog proljeća, polusezone koja nikada nije završena zbog pandemije korona virusa. U jesenskom dijelu ovogodišnje sezone njegova momčad zauzela je 10. mjesto, 6 pobjeda, isto toliko poraza te jedan remi, 19 bodova na kontu.
– Prije svega napomenuo bih da smo mi momčad u koja nogomet igra iz zadovoljstva, nema plaćenih igrača. Nismo ugroženi ispadanjem, ali realno nismo spremni za sam vrh. Cilj nam je sezonu završiti iznad sredine tablice – svijestan situacije, rekao je uvodno trener Boris Konjević.


O pripremama, igračkom kadru, problemima sa igralištem nastavio je dalje.
– Treniramo tri puta tjedno, utakmica vikendom. Igrački kadar je ostao na okupu. Nitko nas nije napustio, ali ni trenutno pristupio. Poznato je da Buna ima poveći broj momčadi, od mladeži do veterana, a igralište u Maloj Buni ne izgleda dobro. Seniorska momčad uglavnom trenira u susjednoj Šiljakovini gdje također igralište nije bajno. Snalazimo se i ne žalimo, prilagodili smo se uvjetima. Do početka prvenstva imamo u planu pripremne utakmice. Jednu smo odradili u Mraclinu, izgubili od realno puno jačeg suparnika. 14. veljače igramo protiv Mladosti iz Dragonošca, još nije određen datum za Gradiće. Već 21. veljače očekuje nas Kup NSVG protiv Posavca. Za nas prvenstvo počinje 28. veljače zaostalom utakmicom iz jeseni gdje dočekujemo Milku Trninu.
Kao što smo spomenuli igrački kadar je ostao isti, kao i jesenas Buna ovog proljeća računa na ove igrače: F. Rak, Starčević, M. Kovačić, Šebek, J. Rak, Cavrić, Đurašin, Mrkonjić, Huđber, I. Rak, Rovišan, Muža, Cvetnić, Posavljak, Vajda, Nakić, Novosel i Škojc.